Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Σλοβένος Σεφέριν είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA

Ο 48χρονος νομικός και από το 2011 πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβενίας πήρε το χρίσμα επικρατώντας στις εκλογές της Αθήνας με 42 ψήφους έναντι 13 του Ολλανδού Πράαγκ.

O Σλοβένος Σεφέριν είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA

Ο Aλεξάντερ Σέφεριν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA αφού εξελέγη με 42 ψήφους έναντί 13 του Ολλανδού Μίκαελ Φαν Πράαγκ στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Είναι ο έβδομος πρόεδρος της UEFA στα 62 χρόνια ζωής της ομοσπονδίας και αποτελεί τον διάδοχο του Μισέλ Πλατινί στον οποίο έχει απαγορευθεί η εμπλοκή με το ποδόσφαιρο μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τον Σεπ Μπλάτερ.

Ο Σεφερίν έχει υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα φέρει και πάλι τη διαφάνεια στο εσωτερικό της UEFA που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τα σκάνδαλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σεφερίν μετά την εκλογή του

«Σας ευχαριστώ για τη τεράστια υποστήριξη. Είναι τιμή και ευθύνη την ίδια στιγμή. Σημαίνει πολλά για μένα. Η οικογένειά μου και η Σλοβενία είναι υπερήφανες γι' αυτό. Ελπίζω πως μια μέρα θα είστε περήφανοι και εσείς για μένα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο