Δεκτή έκανε το Διαιτητικό Δικαστήριο την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου να ακυρωθούν οι εκλογές της ΕΠΟ και να οριστεί προσωρινή διοίκηση, προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν με τον νέο νόμο και όχι με βάση το καταστατικό, όπως διαρρέει τις τελευταίες ώρες, παρά το γεγονός ότι από την ομοσπονδία τονίζεται ότι ακόμα δεν υπάρχει απόφαση και θα ανακοινωθεί την Τετάρτη (12/10) το πρωί.
Αν οι πληροφορίες αποδειχθούν αληθείς τότε τινάζονται όλα στον αέρα και υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο από τη στιγμή που FIFA και UEFA δεν αναγνωρίζουν προσωρινές διοικήσεις ή διοικούσες επιτροπές να οδηγηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στην απομόνωση.
Το απόγευμα της Τρίτης (11/10) μαζί με την προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου με την οποία ζητούσε ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής για πέντε μήνες και ακύρωση των εκλογών εκδικάστηκε και η τρίτη προσφυγή της αντιπολίτευσής που αυτή τη φορά ζητούσε ορισμό προσωρινής διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ για 10 ημέρες.
Θυμίζουμε πως η πρώτη προσφυγή της αντιπολίτευσης είχε εκδικαστεί 8/9 και είχε γίνει δεκτή από το διαιτητικό δικαστήριο με αποτέλεσμα οι εκλογές αντί για 1η Οκτωβρίου να μεταφερθούν στις 26 του ίδιου μήνα λόγω μη ορισμού εκλογικής επιτροπής, ενώ η δεύτερη στις 27/9 που ζητούσε να μην διενεργηθούν εκλογές ούτε στις 26 Οκτωβρίου είχε πέσει στο κενό.
Στην σημερινή εκδίκαση των δυο προσφυγών το νομικό επιτελείο της ΕΠΟ υποστήριξε ότι το διαιτητικό δικαστήριο είναι αναρμόδιο για την υπόθεση, με τον δικηγόρο της ομοσπονδίας Δημήτρη Σιώτο να τονίζει: «Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ εκλέγεται μόνο από την γενική συνέλευση. Ούτε τα φυσικά πρόσωπα, ούτε τα νομικά μπορούν να προσφύγουν ενώπιον σας. Δεν αποτελούν μέλη της ΕΠΟ. Η θητεία είναι τετραετής και σύμφωνα με το καταστατικό λήγει τον μήνα Οκτώβριο της χρονιάς των θερινών ολυμπιακών αγώνων».
Από την πλευρά του Μητρόπουλου, που ζητεί την ακύρωση των εκλογών καθώς πρέπει να γίνουν βάσει του νόμου και όχι του καταστατικού της ΕΠΟ, ο δικηγόρος του κ. Μπαλασόπουλος επεσήμανε ότι «σε καμία άλλη Ομοσπονδία οι εκλογές γίνονται μέσω Ενώσεων αλλά μέσω σωματείων. Η ΕΠΟ αμέλησε συνειδητά να εναρμονίσει το καταστατικό της με τον νόμο. Και οι δύο παρατάξεις πολιτεύονται με βάση το ισχύον καταστατικό», ενώ για τα πρόσωπα που προτείνονται για τη διοικούσα επιτροπή που θα έχει θητεία πέντε μηνών υπογράμμισε ότι «είναι άτομα προσεγμένα. Δεν έχει ακουστεί τίποτα γι' αυτούς. Έχουν έξωθεν την καλή μαρτυρία».
Με τον έτερο δικηγόρο της πλευράς του Μητρόπουλου, Γιάννη Παναγόπουλο να επισημάινει: «Το δικαστήριο καλείται να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε πέρσι ο νόμος Κοντονή. Όλοι ξέρουμε ότι ο νόμος είναι πάνω από το καταστατικό. Το επιβεβαίωσε και ο κύριος Κουτσοκούμνης με τις δηλώσεις του».
Από την πλευρά του ο Βίκτωρας Μητρόπουλος υποστήριξε: «Το μοναδικό μου κίνητρο είναι η επαναφορά της νομιμότητας. Υπάρχουν 10 άνθρωποι που χειραγωγούν το ποδόσφαιρο και καθορίζουν τις τύχες του».