Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, στη μετά Διαμαντίδη εποχή, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας (21.15, NovaSports 2) στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Το «τριφύλλι» έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος (με Προμηθέα Πατρών και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα), ωστόσο, απόψε θα δοκιμαστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν υπολογίζει στον Μάικ Τζέιμς, με τον Έλληνα τεχνικό να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η αποστολή του Παναθηναϊκού Superfoods είναι: Κρις Σίνγκλετον, Γιάννης Μπουρούσης, Κέι Σι Ρίβερς, Νικ Καλάθης, Πατ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τζέιμς Φελντέιν, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αντώνης Φώτσης, Τζέιμς Γκιστ, Ντιμίτρις Νίκολς.
Από την άλλη, ο παλιός γνώριμος του «τριφυλλιού», Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, θα έχει στη διάθεση του τους: Αρτούρας Μιλάκνις, Αουγκούστο Λίμα, Κέβιν Πάνγκος, Λέο Βέστερμαν, Αντάνας Καβαλιάουσκας, Ρενάλντας Σεϊμπούτις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Βιτένις Λιπκεβίτσιους, Μπροκ Μότουμ, Εντγκάρας Ουλανόβας, Παούλιους Γιανκούνας και Ρομπέρτας Γιαβτόκας.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Ούνιξ Καζάν του Κώστα Καϊμακόγλου (ο οποίος είναι αμφίβολος για το ματς) θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα των Γιώργου Μπαρτζώκα και Αλέξανδρου Βεζένκοφ, στο «Basket-Hall Kazan», στις 19.00.
Η Φενέρ των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Κώστα Σλούκα θα φιλοξενήσει την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση στo «Ulker Sports Arena», στις 20:30.
Τέλος, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς της Εφές θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, Μπασκόνια (πρώην Λαμποράλ Κούτσα), στο «Fernando Buesa Arena», στις 22:00.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Ούνιξ Καζάν - Μπαρτσελόνα: 19.00, NovaSports3
Φενέρμπαχτσε - Μπάμπεργκ: 20.30, NovaSports4
Παναθηναϊκός Superfoods - Ζαλγκίρις Κάουνας: 21.15, NovaSports2, ΣΠΟΡ FM 94.6, www.sportfm.gr
Μπασκόνια - Αναντολού Εφές: 22.00, NovaSports1