H απόφαση της FIFA να ορίσει διοίκηση εξομάλυνσης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά το σκηνικό σύγκρουσης και αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε για τις εκλογές, δεν είναι ένα πρωτόγνωρο σκηνικό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το 2011 είχε γίνει κάτι ανάλογο στην Βοσνία, με πρόεδρο τον Ίβιτσα Όσιμ, ενώ σε αυτή μετείχε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
H FIFA είχε κάνει παρέμβαση λόγου του εμφυλίου στη βοσνιακή ομοσπονδία, με τρεις προέδρους! Έναν Βόσνιο σερβικής καταγωγής, έναν Βόσνιο κροατικής καταγωγής και έναν μουσουλμάνο Βόσνιο.
Τελικά, μετά από 1,5 χρόνο εκλέχθηκε πρόεδρος ο Ελβεντίν Μπέγκιτς και στο... τσακ, η Βοσνία γλίτωσε τον αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Επίσης η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε βάλει το... χεράκι της σε ομοσπονδίες με προβλήματα διαφθοράς (Κουβέιτ, Γκάμπια, Τόγκο, Νησιά Σολόμωντα, Σουαζιλάνδη.