Το μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλαπλές επιπτώσεις στις ομάδες. Έτσι στην περίπτωση που αναβληθεί η 11η αγωνιστική, οι ΠΑΕ θα κληθούν να πληρώσουν το... μαλλί, αφού η NOVA θα ενεργοποιήσει τις προβλεπόμενες ρήτρες.
Μάλιστα σήμερα υπήρξε σχετική ενημέρωση από το συνδρομητικό κανάλι στη Super League.
Από την πλευρά της η διοργανώτρια αρχή με ανακοίνωση της είχε ταχθεί κατά της αναβολής, ωστόσο υπήρχαν ομάδες που διαφωνούσαν όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που έχουν το μεταξύ τους ντέρμπι.
Αν δεν παιχτεί ποδόσφαιρο αυτό το Σαββατοκύριακο, η NOVA θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες και η Super League θα οφείλει να της καταβάλει 175.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι, δηλαδή συνολικά 1,4 εκατ. ευρώ για την αγωνιστική που δεν θα διεξαχθεί, την ίδια ώρα που οι δυο πλευρές διαπραγματεύονται και τις ρήτρες που ενεργοποιήθηκαν στην αρχή του πρωταθλήματος με την αναβολή της 1ης και 2ης αγωνιστικής που έφταναν τα 2,8 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά μιλάμε για οικονομική ζημία ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα ήταν να εισπράξει η Λίγκα από το τρέχον τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Η NOVA έχει επενδύσει πάρα πολλά χρήματα στο ελληνικό Πρωτάθλημα και οι συνεχόμενες αναβολές μόνο καλό δεν κάνουν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.