Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 τον Αστέρα και ο Πανιώνιος ήταν «αφεντικό» στην πλατεία

Με τους Πρίγιοβιτς και Ενρίκε να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους στο Πρωτάθλημα με τη φανέλα του «δικέφαλου του βορρά», η ομάδα του Ίβιτς έφτασε στη νίκη κόντρα στον μαχητικό Αστέρα Τρίπολης. Kόρμπος και Μπεν τα γκολ του Πανιωνίου κόντρα στη Ξάνθη.

O ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 τον Αστέρα και ο Πανιώνιος ήταν «αφεντικό» στην πλατεία

Με 20.000 οπαδούς στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης, σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι.

Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ με τον Μανιά στο 18’, μετά από άψογη συνεργασία του Τσουκαλά με τον σκόρερ. Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ίβιτς έφερε το ματς στα ίσα, με τον Σάκχοφ να λαμβάνει το… συστημένο του Μπίσεσβαρ από αριστερά και να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ίβιτς έριξε στη «μάχη» τον Πέδρο Ενρίκε στη θέση του Κάνιας, με τον Βραζιλιάνο να κρίνει και το ματς!  Στο 70’ ο Πρίγιοβιτς έπειτα από την απίθανη σέντρα του Μάτος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έκανε με κεφαλιά το 2-1 για τους γηπεδούχους και έβαλε «φωτιά» στην Τούμπα!

Στο 80’ ο Κώτσιρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μανιάς, με άπιαστη κεφαλιά, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, «παγώνοντας» ξανά την ατμόσφαιρα. Ωστόσο η τελευταία λέξη άνοιξε στον Ενρίκε. Στο 84’ ο Βραζιλιάνος πήρε την ασίστ από τον Πρίγιοβιτς, έκανε ένα απίθανο μυτάκι με το εξωτερικό και έφυγε… καρφί για τη θύρα 4, πανηγυρίζοντας έξαλλα με τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ το 3-2.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (46’ Πέδρο Ενρίκε), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (87’ Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69’ Πρίγιοβιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66’ Φαρίνια), Τσουκαλάς, Μάσα (79’ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46’ Ιγκλέσιας), Μανιάς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ 2-0

Ο Πανιώνιος νίκησε με 2-0 της Ξάνθης στο... ντέρμπι των «μικρών» που έχουν τρελάνει φέτος τη Superleague. Στο 22’ ο Κόρμπος πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, απέφυγε την άμυνα των φιλοξενούμενων και με σκαφτό σουτ έγραψε το 1-0.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα  για τη Ξάνθη στο 42’, όταν ο Ντε Λούκας δέχθηκε δικαιολογημένα τη 2η κίτρινη για φάουλ στον Τασουλή και αποβλήθηκε. Οι «κυανέρυθροι» κλείδωσαν τη νίκη στα μέσα του πρώτου μέρους, όταν ο Μαχμούτοβιτς ανετράπη (65’) από τον Καρασαλίδη και ο Σιδηρόπουλος έδειξε άσπρη βούλα, προκαλώντας τα παράπονα των φιλοξενούμενων που θεώρησαν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Ο Μπεν δεν λάθεψε και έκανε στο 66’ το 2-0. Στα τελευταία λεπτά (86’) η Ξάνθη είχε δοκάρι με τον Πιτσέλι.
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Βλάχος, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79' Λάμπρου), Μασούντ (91' Σαββίδης), Φούντας (53' Μαχμούτοβιτς), Μπεν
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Λουσέρο (73' Πιτσέλι), Λάζιτς (63' Γιουνές), Σολτάνι, Βασιλακάκης, Ράνος (46' Μεχία)
 
H βαθμολογία
1.Ολυμπιακός 45
2.Πανιώνιος 35
3.ΠΑΟΚ 35
4.Ξάνθη 32
5.Παναθηναϊκός 32
6.ΑΕΚ 29
7.ΠΑΣ Γιάννινα 27
8.Πλατανιάς 25
9.Ατρόμητος 23
10.Παναιτωλικός 22
11.Αστέρας Τρίπολης 20
12.Κέρκυρα 19
13.Λάρισα 17
14.Λεβαδειακός 14
15.Βέροια 13
16.Ηρακλής 13
* Από τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v