Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρούση στον Μπιλ Γκέιτς για αγορά της Λίβερπουλ

Ο πρώην πρόεδρος των «κόκκινων» Μάρτιν Μπρότον αποκάλυψε την πρόταση που έγινε στον πανίσχυρο επιχειρηματία, όταν η ομάδα του μεγάλου λιμανιού αναζητούσε νέο ιδιοκτήτη.

Κρούση στον Μπιλ Γκέιτς για αγορά της Λίβερπουλ

Την πόρτα του Μπίλι Γκέιτς, του συνιδρυτή της «Microsoft», προτάθηκε πριν λίγα χρόνια η Λίβερπουλ, με τον Αμερικανό επιχειρηματία, τελικώς, να μην απαντά καθόλου στην προσφορά των τότε ιδιοκτητών των «κόκκινων», Τζορτζ Ζιλέτ και Τομ Χικς.

Η προσέγγιση στον Γκέιτς αποκαλύφθηκε με αφορμή κάποια έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς αυτά προσκομίστηκαν στη δικαστική διαμάχη που εκκρεμεί ανάμεσα στον έναν εκ των ισχυρών ανδρών της Λίβερπουλ εκείνη την εποχή, Τζορτζ Ζιλέτ και τη «Βασιλική Τράπεζα της Σκωτίας» (Royal Bank of Scotland).

Οι Ζιλέτ και Χικς προχώρησαν το 2010 στην πώληση του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ στην εταιρεία «Fenway Sports Group», ωστόσο, κατά την περίοδο εκείνη που οι δύο Αμερικανοί έψαχναν υποψήφιους αγοραστές, ένας από αυτούς ήταν και ο 61χρονος διάσημος επιχειρηματίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Λίβερπουλ εκείνη την περίοδο, Μάρτιν Μπρότον, ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με το αν είχε γίνει κρούση στους Μπιλ Γκέιτς και Μπομπ Κραφτ (ιδιοκτήτης των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, οι οποίοι κατέκτησαν μάλιστα τη Δευτέρα, 6/2, το πρωτάθλημα) για την μεταβίβαση των μετοχών του συλλόγου, εκείνος απάντησε θετικά, ξεκαθαρίζοντας όμως, ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης, παγκόσμιας έρευνας, ώστε να βρεθούν πιθανοί αγοραστές και δεν αποσκοπούσε η επαφή εκείνη στα δύο πρόσωπα καθαυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v