Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Παναθηναϊκός «πέταξε» για τους «4» του Κυπέλλου

Οι «πράσινοι» διέλυσαν τους Αρκάδες με ασφυκτική πίεση σε όλες τις γραμμές. Ρέις, Κλωναρίδης, Βιγιαφάνιες και Εμποκού τα γκολ για το «τριφύλλι» που έχασε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Ο Παναθηναϊκός «πέταξε» για τους «4» του Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αφού επικράτησε με 4-0 του Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και μετέτρεψε τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία!

Οι "πράσινοι" έχοντας τον Εμποκού σε σπουδαία ημέρα και εξαιρετικούς τους Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδη και Κουλιμπαλί, κυριάρχησαν και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη. Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η "πίεση" που άσκησαν οι "πράσινοι" κάνοντας σμπαράλια την άμυνα των Αρκάδων. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 6’, με τον Κλωναρίδη να προσπαθεί να παίξει το ένα-δύο με τον Μπεργκ, τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Ρέις. Ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε στον Δημούτσο που επιχείρησε τάκλιν και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ντοναρούμα (1-0).

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο 30’, όταν ο Εμποκού έδωσε στον Ρέις, αυτός βρήκε κάθετα τον Χουλτ που σέντραρε συρτά με τη μία, ο Βιγιαφάνιες έκανε την προβολή πιεζόμενος, ο Ντοναρούμα απέκρουσε, αλλά ο Κλωναρίδης με σουτ την έστειλε στα δίχτυα (2-0).

Στο 61’ ο Εμποκού με φανταστική μπαλιά έβγαλε τον Βιγιαφάνιες τετ α τετ με τον Ντοναρούμα τον οποίο πλάσαρε σωστά διαμορφώνοντας το 3-0. Στο 67’ ωστόσο ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τον Εμποκού μόνο με τον Ντοναρούμα, ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο Εμποκού «γράφοντας» το 4-0 στο 68!

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες στο 85' (δεύτερη κίτρινη ο Γκάιντουτσικ) και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της τιμής, όταν ο Ιωαννίδης με δυνατό σουτ τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο (82’ Ευαγγέλου), Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ρέις (77’ Λουντ), Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Κότσιρας, Σελίν, Γκάιντουτσικ, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος (73’ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55’ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Μάσα, Μανιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v