Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φαβορί το Παρίσι και το Λος Άντζελες για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Στις τάξεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής σκέφτεται να κάνει διπλή ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων του 2024 και του 2028, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας «μεγάλος» παραπονούμενος!

Φαβορί το Παρίσι και το Λος Άντζελες για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Δύο πόλεις που έχουν διοργανώσει Ολυμπιακούς αγώνες είναι στα φαβορί για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, μετά το Τόκιο. Το Λος Άντζελες που είχε διοργανώσει τους αγώνες του 1932 και του 1984 και το Παρίσι που ήταν η διοργανώτρια χώρα, ακόμη παλαιότερα (1900, 1924) έχουν αποκτήσει προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων.

Μάλιστα στις τάξεις της ΔΟΕ υπάρχει η σκέψη για διπλή ψηφοφορία για την ανάθεση διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και του 2028, με στόχο να μην χάσει το Παρίσι ούτε το Λος Άντζελες. Βέβαια, στις υποψηφιότητες για το 2024 συμπεριλαμβάνεται και η Βουδαπέστη, αλλά Αμερικανοί και Γάλλοι δεν δείχνουν να ανησυχούν για τις φιλοδοξίες της ουγγρικής πρωτεύουσας.

«Παράγουμε πάρα πολλούς χαμένους» ήταν η άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σε ομιλία του τον Δεκέμβριο, αναφερόμενος στη διαδικασία επιλογής της υποψήφιας πόλης, με αποτέλεσμα να μένουν με το παράπονο αρκετές άλλες. Έτσι η ιδέα της διπλής ψηφοφορίας τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Λίμα δείχνει να έχει κερδίσει έδαφος και όλα δείχνουν ότι θα γίνουν οι σχετικές ενέργειες από την ΔΟΕ, ώστε να μείνουν ευχαριστημένες από την διαδικασία τόσο το Λος Άντζελες όσο και το Παρίσι.

Και αν ο Τόμας Μπαχ αφήνει ανοικτό το θέμα της διπλής ψηφοφορίας, πρόσφατα σε συνέντευξή του ο διευθυντής Αγώνων της ΔΟΕ, Κριστόφ Ντουμπί, έδειξε κατηγορηματικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Παραμένει ως έχει η διαδικασία για το 2024, είμαστε πολύ σαφείς σε αυτό».

Ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Αγώνων του Λος Άντζελες, Κέισι Γουάσμεν, υπενθύμισε ότι η πόλη της Καλιφόρνιας έχει αποφασίσει μονο για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2024, αλλά δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ιδέα της διπλής ψηφοφορίας ως «ενδιαφέρουσα». Παρόμοια άποψη υποστήριξε και ο Τονί Εστανγκέ, πρόεδρος της γαλλικής επιτροπής διεκδίκησης των Αγώνων του 2024.

Πηγές από την ΔΟΕ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της διπλής ψηφοφορίας και οι σχετικές ενέργειες έχουν ήδη δρομολογηθεί, αλλά απομένει και η σύμφωνη γνώμη των δύο ή και των τριών υποψήφιων πόλεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v