Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Ξάνθη σταμάτησε το σερί του ΠΑΟΚ

Ο «δικέφαλος του βορρά» δημιούργησε και πάλι πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτή τη φορά ο Ζίφκοβιτς κατέβασε τα ρολά και κράτησε το 0-0 στα Πηγάδια. Συναρπαστικό παιχνίδι στα Περιβόλια όπου ο ΠΑΣ προηγήθηκε με 0-2, ο Πλατανιάς ανέτρεψε το σκορ, αλλά η μπίλια έκατσε στο «Χ».

H Ξάνθη σταμάτησε το σερί του ΠΑΟΚ

Τρεις ημέρες μετά τη μονομαχία στο Κύπελλο, η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν για το Πρωτάθλημα με τις δύο ομάδες να μένουν στη «λευκή ισοπαλία».

O Κίτσιου στο 8’ της αναμέτρησης με ανάποδο ψαλιδάκι έφερε την μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης, με τον προωθημένο Δεληγιαννίδη να μην μπορεί να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 39’ ο Ζίφκοβιτς έκανε το λάθος με τη μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Αθανασιάδη, που βρίσκονταν στα όρια της περιοχής, όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, με τον Σέρβο να προλαβαίνει τη μπάλα και να διορθώνει έτσι ένα δικό του λάθος.

Στο 51’ ο Τζάλμα Κάμπος, επιτέθηκε κατά μέτωπο στην άμυνα της Ξάνθης, την κατάλληλη στιγμή πέρασε τη μπάλα στον Μπίσεσβαρ, όμως ο Ολλανδός από θέση τετ α τετ νικήθηκε από τον Ζίφκοβιτς που σε μία ακόμα περίπτωση λειτούργησε σωτήρια για την ομάδα του. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε με τον Μυστακίδη να χάνει ακόμα μία ευκαιρία για την ομάδα του στις καθυστερήσεις με τους γηπεδούχους να παίρνουν έναν σπουδαίο βαθμό.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης (80' Μεχία), Ντε Λούκας, Τριάδης (69' Λάζιτς), Γιουνές, Σολτάνι (84' Πιτσέλι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Σιλά, Λισγάρας, Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Χαρίσης, Τζάλμα Κάμπος (76' Μυστακίδης), Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (60' Πρίγιοβιτς), Δεληγιαννίδης (57’ Λέοβατς), Βαρέλα, Κίτσιου.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-3

Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν ισόπαλοι με 3-3 στα Περιβόλια, με τους Γιαννιώτες να προηγούνται με 0-2, την ομάδα του Παράσχου να το γυρίζει σε 3-2, αλλά το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες στο 3-3!

Το σκορ άνοιξε στο 9' ο ΠΑΣ μετά από συνεργασία του Καρανίκα και του Ζάιρο από τα δεξιά, πάσα του Βραζιλιάνου προς την «καρδιά» της περιοχής και κοντινή προβολή του Κόντε για το 0-1. Στο 11' ο Ζάιρο πρόλαβε τον Σωτηρίου που έκανε κακή έξοδο, από πλάγια είδε στην απέναντι πτέρυγα τον Τζημόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με συρτό διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους.

Στο 32' με από εκτέλεση φάουλ ο Σίγκνιεβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γιακουμάκης βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά δεν δυσκολεύθηκε να κάνει το 1-2 για τους Κρητικούς. Η ισοφάριση των γηπεδούχων ήρθε στη φάση του 40', όταν ο Πασχαλάκης έδιωξε με γροθιές αλλά μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Κάργα ο οποίος σκόραρε με δυνατό σουτ (2-2).

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μ’ ένα δοκάρι για τον ΠΑΣ σε προσπάθεια του Πριντέτα να απομακρύνει τη μπάλα (50’), με τον Πλατανιά να παίρνει το προβάδισμα στο επόμενο λεπτό μετά από έξοχη σέντρα του Στάθη στον αμαρκάριστο Σίγκνεβιτς, ο οποίος κοντρόλαρε τη μπάλα με το στήθος και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-2.

Στο 58’ ο ΠΑΣ «απάντησε με τον Κόντε ο οποίος από πλάγια θέση και με σουτ στην κίνηση δεν άφησε περιθώριο στον Σωτηρίου.

Στη συνέχεια και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη, αλλά έμειναν στο εντυπωσιακό 3-3.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Πριντέτα, Μπανανά, Κάργας, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (72' Μαραγκός), Μανούσος (86' Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (81' Γιορέντε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57' Μαμπουλού), Ακόστα (86' Κοροβέσης), Βιντάλ (62' Γιάκος), Ζάιρο, Κόντε.

20η αγωνιστική
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Βέροια – Πανιώνιος 0-1
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 0-1
Ολυμπιακός – Λάρισα 2-0
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Κέρκυρα – Λεβαδειακός 1-0
Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-0
Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα 3-3
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 19.30
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου
Ηρακλής – ΑΕΚ 19.30

Η βαθμολογία

Ολυμπιακός 51
Πανιώνιος 38
ΠΑΟΚ 36
Ξάνθη 33
Παναθηναϊκός 32
ΑΕΚ 29
Πλατανιάς 29
ΠΑΣ Γιάννινα 28
Ατρόμητος 26
Παναιτωλικός 22
Κέρκυρα 22
Αστέρας Τρίπολης 20
Λάρισα 17
Λεβαδειακός 14
Ηρακλής 13
Βέροια 13

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v