Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ροπαλιά» του Ηρακλή στον ΠΑΟΚ (1-1) και αήττητο 19 χρόνων

Ο «δικέφαλος του βορρά» προηγήθηκε με τον Πρίγιοβιτς, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπαστακό. Μαχητικότητα και πάθος έδωσαν τον «χρυσό» βαθμό στον Ηρακλή, που παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά ελπίζει.

«Ροπαλιά» του Ηρακλή στον ΠΑΟΚ (1-1) και αήττητο 19 χρόνων

Από τον Μάρτιο του 1998 χρονολογείται η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και παρά το γεγονός ότι ο «δικέφαλος του βορρά» πήγε ως ακλόνητο φαβορί και προηγήθηκε στο σκορ, ο Ηρακλής πήρε την ισοπαλία (1-1).

Μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο στο ματς, που κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ και οι σκληρές μονομαχίες, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα μέσα στο γήπεδο και στην πρώτη τους καλή ευκαιρία άνοιξαν το σκορ.

Ήταν το 19ο λεπτό όταν ο Μάτος έκανε ωραία προσπάθεια και γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Χουάντερσον έδιωξε δύσκολα, με τον εκτεθειμένο Πρίγιοβιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει, για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών δε, ο Μπαστακός έβαλε… φωτιά στο «Καυτανζόγλειο». Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο φορ του Γηραιού πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά, πρόλαβε τον Γλύκο, έγραψε το 1-1! Τρία λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν μια απίθανη ευκαιρία να… τουμπάρουν τον ΠΑΟΚ.

Ο Περόνε έκανε καταπληκτική προσπάθεια και τρομερή κάθετη μπαλιά, βγάζοντας τον Μπαστακό απέναντι από τον Γλύκο αλλά αυτή τη φορά ο πορτιέρε του «δικέφαλου του βορρά» πήρε εκδίκηση, σταματώντας τον με το δεξί χέρι! Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Ο Ηρακλής έψαξε περισσότερο το γκολ, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να φτιάξει κάποια φάση και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (69’ Πασάς), Κούρος, Γροντής (78’ Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Περόνε.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (85’ Αθανασιάδης), Μπίσεσβαρ (29’ Πέλκας), Ενρίκε (44’ Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

«Ζωντανός» στη μάχη της παραμονής παρέμεινε ο Λεβαδειακός αφού νίκησε με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και απομακρύνθηκε δύο βαθμούς από τον Ηρακλή. Στο 13’ ο Μπέριος έπιασε τη κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε εκτός, αφού έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή η προσπάθεια και το γκολ που σημείωσε ο Κόντε στο 23’ με «κεραυνό» μέσα από την περιοχή ύστερα από την γκέλα του Νιάσε, ήταν οι στιγμές που ξεχώρισαν για τους Ηπειρώτες στο πρώτο μέρος.

Η ισοφάριση ήρθε από τον Τόνι Σίλβα ο οποίος τα έβαλε με τρεις αντίπαλους και αφού άδειασε τον Ναδάλες έκανε το γύρισμα, ο Μπέριος δεν κατάφερε να απομακρύνει ο Βασιλείου σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 1-1.

Στο 56’ ο Τόνι Σίλβα κέρδισε πέναλτι από σπρώξιμο του Κούτρη, με τον Μιλιάζες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (64' Κουλιμπαλί), Μιλιάζες, Ουόν, Νιάς, Καραχάλιος (90' Μεντί), Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραμπουέ (9' Βασιλείου), Γιακουμάκης, Τόνι Σίλβα

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Ακόστα, Μπέριος (63' Μαμπουλού), Λίλα, Μιχαήλ, Κούτρης, Ναδάλες (68' Κοζορώνης), Τζημόπουλος, Βιντάλ (32' Γιάκος), Ζάιρο, Κόντε
 
 
Η βαθμολογία
1.Ολυμπιακός   51
2.Πανιώνιος       41
3.ΠΑΟΚ                40
4.Παναθηναϊκός              38
5.ΑΕΚ                    36
6.Ξάνθη                               36
7.Πλατανιάς      35
8.ΠΑΣ Γιάννινα 31
9.Ατρόμητος      29
10.Παναιτωλικός             23
11.Κέρκυρα        23
12.Αστέρας Τρίπολης     20
13.Λάρισα          20
14.Λεβαδειακός               17
15.Ηρακλής        15
16.Βέροια           13

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v