Η Τουρκία έχει «λάβει τα μέτρα της», προκειμένου να μην επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο» στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας και τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στον Ελληνα ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη (φωτ.).
«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη "γαλάζια πατρίδα μας"… Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.
Είμαστε, συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ, υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου".
Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο, και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο» ανέφερε.
Νέα πρόκληση
Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, λίγες μόνο ώρες μετά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Άμυνας αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ προς την Άγκυρα για την προκλητική στάση της στο Αιγαίο. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 08:42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα (08:43) πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Ένα λεπτό αργότερα (08:44) το ζεύγος των τουρκικών εξήλθε του FIR Αθηνών.