Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Citi γιορτάζει στην Αθήνα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2019

Κάθε χρόνο, για ένα περίπου μήνα πριν και μετά την ημέρα που έχει αναδείξει η Citi ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, οι εθελοντές της Citi μαζί με συνεργαζόμενους Οργανισμούς αφιερώνουν το χρόνο τους και τις δυνάμεις τους σε δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας.

H Citi γιορτάζει στην Αθήνα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2019

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, η Citi γιόρτασε την 14η Ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, μαζί με 100.000 εθελοντές σε περισσότερες από 400 πόλεις σε 90 χώρες. Εργαζόμενοι της Citi, μαζί με τις οικογένειές τους, φίλους, πελάτες και συνεργάτες συμμετείχαν σε περισσότερες από 1.500 δράσεις που περιλάμβαναν όλες τις πτυχές της κοινωνικής προσφοράς, από τη βελτίωση κοινωφελών χώρων σε αστικές περιοχές, εκπαίδευση επιχειρηματικών δεξιοτήτων, φροντίδα για παιδιά και ηλικιωμένους έως την προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμων οικοσυστημάτων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κάθε χρόνο, για ένα περίπου μήνα πριν και μετά την ημέρα που έχει αναδείξει η Citi ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, οι εθελοντές της Citi μαζί με συνεργαζόμενους Οργανισμούς αφιερώνουν το χρόνο τους και τις δυνάμεις τους σε δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας.

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι διότι το επιχειρηματικό μοντέλο που εφαρμόζουμε υποστηρίζει την κοινωνία, διευκολύνοντας την ανάπτυξη και την οικονομική πρόοδο. Στο 14ο έτος της, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού προσφέρει στους συναδέλφους μας σε όλον τον κόσμο τη δυνατότητα να εξελίσσουν αυτή την αποστολή μέσω του εθελοντισμού, δήλωσε ο κος Michael Corbat, Citi CEO. Η τεράστια προσέλευση που παρατηρούμε κάθε χρόνο είναι η απόδειξη της ειλικρινής δέσμευσής τους στις κοινωνίες που υπηρετούμε».

Στην Αθήνα, οι εθελοντές της Citi συνεργάστηκαν για μία ακόμη φορά με την ΕΛΕΠΑΠ, κατασκευάζοντας όμορφες χειροτεχνίες προς ενίσχυση των εσόδων της και του σπουδαίου έργου που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία. Επίσης, αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο υπάρχουσες συνεργασίες, όπως το πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης Business Coaching Center της PRAKSIS που υποστηρίζεται από την πρωτοβουλία Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi, οι εθελοντές της Citi συνεργάστηκαν με νέους επιχειρηματίες για την εξέλιξη της επιχειρηματικής τους δράσης.

«Εδώ και 14 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού της Citi λειτουργεί ως μία σημαντική αλλά και ευχάριστη υπενθύμιση όσων πρέπει να συνεχίζουμε να κάνουμε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πιστεύουμε ότι η διάθεση συνεργασίας, η προσφορά χρόνου, γνώσεων και εμπειριών και η συνεχής προσπάθεια για εύρεση τρόπων υποστήριξης εκείνων που μας χρειάζονται, διατηρούν ανοιχτό το δρόμο της προόδου, της εξέλιξης και της ευημερίας για την κοινωνία μας και αποτελούν κορυφαία εταιρική μας προτεραιότητα.», δήλωσε ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας.

Από την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού το 2006, οι εθελοντές της Citi έχουν προσφέρει περισσότερες από 4 εκατομμύρια ώρες εθελοντικής εργασίας σε δράσεις που έλαβαν χώρα σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, γίνεται συστηματική καταγραφή του τρόπου με τον οποίο οι δράσεις βοηθούν στην εξέλιξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και συγκεκριμένα, με τους Στόχους #2 Μηδενική Πείνα, #3-Καλή Υγεία & Ευημερία, #4 Ποιοτική Εκπαίδευση, #8-Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη, #11-Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες, #13 Δράση για το Κλίμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού της Citi δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την ιδέα του εθελοντισμού αλλά και να γνωρίσουν κοινωφελείς οργανισμούς τους οποίους θα ήθελαν να στηρίξουν. Προσφέρει μία ευρύτατη επιλογή δράσεων κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τις κοινότητές τους και με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις προκειμένου να συνεισφέρουν στη βελτίωση των πόλεων, των γειτονιών και της ζωής των κατοίκων τους, να προσφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην οικονομική εκπαίδευση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς που επιλέγουν οι ίδιοι.

Ακολουθείστε τις δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού της Citi με το #CitiVolunteers. Μάθετε περισσότερα για όλα τα προγράμματα και τις κοινωφελείς δράσεις της Citi σε όλον τον κόσμο: https://www.citi.com/citizenship.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v