Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Πέτσας: Δεν λειτουργεί το 112 - Ενημέρωση για τη Χαλκιδική

Σε επτά έχει ανέβει ο απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Ενέργειες για λειτουργία του ενιαίου αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, που εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμος στην Ελλάδα.

Σ. Πέτσας: Δεν λειτουργεί το 112 - Ενημέρωση για τη Χαλκιδική

Άμεση προτεραιότητα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας τη λειτουργία του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, ο οποίος εξακολουθεί να μη λειτουργεί στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αύριο θα πραγματοποιηθεί πιλοτική δοκιμή για το 112 στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία και εκπροσώπων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Στο μεταξύ,  όπως έγινε γνωστό, στους επτά έχει ανεβεί ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεταξύ άλλων πως μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το απόγευμα της Τετάρτης, η Πυροσβεστική διέθεσε 45 οχήματα και 150 πυροσβέστες, ενώ 40 οχήματα και 100 άτομα διέθεσε η Περιφέρεια.

Ο στρατός συνδράμει στην αποκατάσταση του δικτύου, ενώ μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΣΠ έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών. Προχωρά, επίσης, η χρηματοδότηση των δήμων που επλήγησαν από την καταιγίδα.

Οι περισσότερες ζημιές έχουν σημειωθεί από πτώσεις δέντρων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που πρόσθεσε πως κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα πραγματοποιήσουν αυτοψία σε καλλιέργειες σε Χαλκιδική, Ροδόπη, Ημαθία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v