Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Budweiser πρόκειται να κερδίσει την Uber, καθώς γίνεται η μεγαλύτερη IPO για το 2019

Για μία μεγάλη εισαγωγή μετοχών στο Χρηματιστήριο του Xονγκ Κονγκ ετοιμάζεται η Budweiser. Απειλείται το ρεκόρ των 8.1 δισ. από την IPO της Uber. Advertorial.

H Budweiser πρόκειται να κερδίσει την Uber, καθώς γίνεται η μεγαλύτερη IPO για το 2019

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές έχουν ήδη εγγραφεί για περισσότερες μετοχές απ’ ό,τι προσφέρει ο γίγαντας της ζυθοποιίας AB Inbev (ABI.BR) στο float των Ασιατικών της επιχειρήσεων. «Η Budweiser APAC προσδοκά να κερδίσει από 8,3 έως και 9,8 δις. δολάρια μέσα από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ», εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων.

«Ακόμη και στο χαμηλότερο σημείο αυτού του τιμολογιακού εύρους, η IPO της Budweiser APAC στο Χονγκ Κονγκ θα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως αυτό τον χρόνο, ξεπερνώντας τα 8,1 δις. δολάρια που συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη από την Uber», σχολίασε ο Δημήτρης Γκουμούζας, επικεφαλής αναλυτής της eTrader.

«Δύο πηγές με πληροφορίες για τη συμφωνία της Budweiser APAC δήλωσαν πως ήταν ήδη εγγεγραμμένοι για υπερβολικά πολλές μετοχές. Η συμφωνία πρόκειται να τιμολογηθεί στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη», αναγράφει το Reuters και προσθέτει: «και οι δύο πηγές αρνήθηκαν να αναφερθεί το όνομά τους, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένες να μιλούν δημόσια για τη συμφωνία. Η μία πηγή ανέφερε πως η ζήτηση για τις μετοχές είχε ήδη υπερκαλυφθεί.»

Η εταιρεία ζυθοποιίας Budweiser APAC Ltd (Budweiser APAC) με την Corona ως μία από τις πιο premium μάρκες μπύρας της, όπως επίσης και τη Stella Artois, και με περισσότερες από πενήντα άλλες μάρκες, έχει ήδη καταστήσει το παρακλάδι της πρωταθλητή στην περιοχή Ασίας και Ειρηνικού.

Παρόλο που σε παγκόσμια κλίμακα η ζήτηση για μπύρα έχει μείνει στάσιμη, οι πωλήσεις της αυξάνονται στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας, με ολοένα και πιο ευκατάστατους καταναλωτές να στρέφονται σε πιο premium μάρκες μπύρας.

«Το αίτημα για τη συμφωνία παρακολουθείται στενά ως μέτρο αναφοράς της επενδυτικής όρεξης μετά από αρκετές μη πειστικές IPOs μέχρι στιγμής αυτό τον χρόνο», δήλωσε ο Δημήτρης Γκομούζας από το eTrader.

Οι παγκόσμιες εισαγωγές μετοχών έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών χρόνων κατά το πρώτο ήμισυ της χρονιάς, με μία επιβράδυνση στην Ευρώπη να δρα ενάντια σε μία ισχυρότερη επίδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Budweiser APAC, ωστόσο, μπορεί να μην απολαμβάνει τη νικητήρια της θέση για πολύ καιρό ακόμη. Το Χονγκ Κονγκ στοχεύει ήδη σε μία εισαγωγή που θα αγγίξει μέχρι και τα 20 δισ. δολάρια από τον Κινέζικο γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba (BABA.N) στους επερχόμενους μήνες.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο παρέχονται μόνο για λόγους συζήτησης και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως επενδυτικές συμβουλές. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση τίτλων.

Αν ενδιαφέρεστε για εμπορικά μέσα όπως μετοχές, εμπορεύματα, δείκτες και forex, επισκεφτείτε το eTrader για να μάθετε περισσότερα. Παρέχουμε ολοκληρωμένες παγκόσμιες επενδυτικές υπηρεσίες. Οι νέοι επενδυτές θα βρουν την ευχάριστη και φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα MetaTrader 5, ενώ οι πιο έμπειροι επενδυτές θα βρουν όλα τα προηγμένα διαδραστικά εργαλεία που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν.

Η προτεραιότητα της eTrader είναι η ασφάλεια των πελατών της. Για τον λόγο αυτό έχουμε συμμορφωθεί με τα υψηλά πρότυπα προστασίας όπως εφαρμόζονται στην Οδηγία για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων (MiFID) και τους αυστηρούς κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Η eTrader είναι το καταχωρημένο εμπορικό όνομα της Goldenburg Group Limited, μιας επενδυτικής εταιρείας της Κύπρου (CIF) η οποία εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με αριθμό αδείας 242/14

Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα χρηματοοικονομικά μέσα και ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου πολύ γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. Το 76,59% των λιανικών λογαριασμών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν πραγματοποιούν συναλλαγές σε CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να αναλογιστείτε αν κατανοείτε τον τρόπο λειτουργίας των CFD και αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα χρήματά σας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v