Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ραφήνα, Βαρνάβα

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις με την υποστήριξη αεροσκαφών έλεγξαν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε Ραφήνα και Βαρνάβα. Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης. Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Μαραθώνος.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ραφήνα, Βαρνάβα

Υπό έλεγχο έθεσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3:30 μ.μ. σε πευκόφυτη έκταση στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στη συμβολή της οδού Ροδοδάφνης με τη Λεωφ. Μαραθώνος. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, συγκεκριμένα 62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Στη μετέβη  ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Επίσης στις 15:27, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτσιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική. Άμεσα έσπευσαν δυνάμεις στο σημείο, συγκεκριμένα 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας,  έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Μαραθώνος από την οδό Φλέμινκγ έως την οδό Αργιθέας, όπου ενεργούνται εκτροπές. Η ΕΛΑΣ καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που βρίσκονται στο σημείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v