Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Λακωνία και Κέρκυρα

Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Λακωνία και την Κέρκυρα.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Λακωνία και Κέρκυρα

Δύο πύρινα μέτωπα, σε δασική έκταση, στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Στα δύσβατα σημεία, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας, στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα, έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα. Έχουν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 4 PZL και 1 Ε/Π.

 

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έγινε γνωστό πως τα δύο μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο. Επίσης,  δυνάμεις της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να επέμβουν και σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή στα Πικουλιάνικα Λακωνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 6 πυροσβεστών, ενώ τις προσπάθειές τους συνέδραμαν από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου «Πεζετέλ». Επίσης αυτή η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v