Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστική μετακίνηση με… ρεύμα από την Automotive Solutions

Γνωρίστε το Tecnhobus Gulliver Electric, ένα μικρό, ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που θα μπορούσε να αλλάξει την καθημερινή ζωή στην πόλη.

Αστική μετακίνηση με… ρεύμα από την Automotive Solutions

Ο πολίτης χρειάζεται ένα σύστημα μαζικής μεταφοράς αξιόπιστο, άσχετα αν μένει στο κέντρο της πόλης ή σε μια απομακρυσμένη γειτονιά. Και, δυστυχώς, φαίνεται πως το δημόσιο σύστημα Μέσων Μεταφοράς δεν μπορεί πάντα να ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Μία οικονομική αλλά και οικολογική λύση προτάθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου από την Automotive Solutions, στην παρουσίαση του μίνι ηλεκτρικού λεωφορείου 30 επιβατών της Technobus, στον Κήπο του Ζάππειου.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που ήδη λειτουργούν σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, αποτελούν ενδεχομένως λύση στο πρόβλημα της ανανέωσης των δημοτικών στόλων λεωφορείων.

Το Technobus Gulliver Electric μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα για 6-8 ώρες, με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα για να ανταπεξέρχεται σε μεγάλες κλήσεις. Χωράει συνολικά 30 επιβάτες (8 καθήμενοι, ενώ υπάρχουν και θέσεις για ΑμεΑ), διαθέτει κλιματισμό, και έχει μήκος 5,30 μέτρα, και πλάτος 2,07 μέτρα. Με τόσο μικρές διαστάσεις, είναι ιδανική επιλογή για χρήση σε περιοχές με στενούς δρόμους, όπως και σε αστικές διαδρομές με πολλές στροφές—περιοχές που συνήθως δεν εξυπηρετούνται στο έπακρο από τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με την εταιρία εισαγωγής του, ο χρόνος φόρτισής του είναι 7 ώρες, και η ταχύτητά του μπορεί να πιάσει τα 33 χλμ/ώρα.

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης είναι γνωστά, και τα τελευταία χρόνια η στροφή σε πιο βιώσιμες μορφές ενέργειας απασχολεί όλο και περισσότερο την δημόσια συζήτηση. Πρόκειται για μία οικονομική λύση στο πρόβλημα των μετακινήσεων, καθώς η ενέργεια που απαιτείται για την φόρτιση των οχημάτων είναι λιγότερη από τα καύσιμα που χρειάζεται ένα συμβατικό όχημα. Επιπλέον, τα οχήματα αυτά είναι φθηνότερα στην συντήρηση, μιας και η εσωτερική δομή της μηχανής τους είναι πιο απλή. Φυσικά, πρόκειται και για οχήματα που είναι σαφώς πιο φιλικά στο περιβάλλον, χωρίς καυσαέρια. Τέλος, δεν είναι λίγες πρόσφατες μελέτες που έχουν δείξει ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορεί να είναι ασφαλέστερα για τους επιβάτες, καθώς έχουν χαμηλότερο κέντρο βαρύτητας που μπορεί να προλάβει ατυχήματα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, ακόμα και σε επίπεδο τοπικό αρχικά, με κυριότερο αυτόν της συνέπειας προς το κοινό, αλλά και προς το περιβάλλον. Μόλις το 2018-19, η Automotive Solutions έκλεισε συμφωνίες για περισσότερα από 500 ηλεκτρικά λεωφορεία και οχήματα στην Ελλάδα. Από ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα, μέχρι οχήματα ειδικού σκοπού (γκολφ, μηχανήματα πρασίνου), οι «πράσινες» λύσεις σε καθημερινά προβλήματα βρίσκονται εδώ, και είναι στο χέρι μας να τις επιλέξουμε.

Η ελληνική εταιρία η οποία ανήκει στον όμιλο Καφούνη, βρίσκεται σχεδόν 20 χρόνια στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, και διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 100 οχήματα. Προσφέρει κατάλληλα εξοπλισμένα service points στην Αθήνα και την Μάνδρα Αττικής, καθώς και εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Χαλκιδική και Κέρκυρα, με παράδοση επόμενης ημέρας για ανταλλακτικά και μπαταρίες στις περισσότερες περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: in2life.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v