Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα, 22 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Δεν καταγράφεται μεγάλη εκθετική άνοδος τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας. Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν πλέον τα 821. Νοσηλεύονται 134 ασθενείς, ενώ οι 53 είναι διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία των τελευταίων είναι τα 67 έτη.

Ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα, 22 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Δεν καταγράφεται μεγάλη εκθετική άνοδος τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας ανακοινώνοντας 78 νέα κρούσματα και συνολικά 22 θανάτους στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Η εικόνα έχει ως εξής:

* 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας (48 χθες).

* Συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα 821 (743 χθες).

* Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

* Το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες (60% χθες).

* Νοσηλεύονται 134 ασθενείς (134 χθες).

* Οι 53 είναι διασωληνωμένοι (45 χθες).

* Η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 67 έτη (68 έτη χθες).

* Οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 22 (20 χθες).

* 36 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο (32 χθες).

Οπως μεταδίδει το www.iatronet.gr και σύμφωνα με τον καθηγητή, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 εξετάσεις για τον ιό.

Ο Δημήτρης Τσίδρας έδωσε ιδιαίτερη βάση στα γηροκομεία, θυμίζοντας ότι έχουμε δει σκληρές εικόνες στην Ισπανία. Οπως είπε παράλληλα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και κατά την περιποίηση ηλικιωμένων στο σπίτι.

Ο καθηγητής παραδέχτηκε ότι οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι δεν είναι ακόμα επιστημονικά βέβαιο που οφείλεται αυτό. Εδωσε έμφαση πάντως στο θέμα του καπνίσματος και του αλκοόλ.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα υπάρξει ειδικό έντυπο για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός του δήμου τους και ότι η μετάβαση σε γιατρό καλύπτει και τη μετάβαση σε κτηνίατρο.  

Ο υφυπουργός τόνισε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και έκανε έκκληση να μην βγαίνουν από το σπίτι τους. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύσσεται σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη. Επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ' εξαίρεσης μετακίνησης. Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Τόνισε ότι με την σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ελήφθη η σχετική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v