Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώθηκαν 74 νέα κρούσματα και δυο θάνατοι στην Ελλάδα

Η επιδημία παραμένει εντός ελέγχου και πρέπει να παραμείνει έτσι, το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα που βλέπει «μικρές νίκες». Συνολικά 65 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία όσων κατέληξαν είναι τα 73 έτη.

Ανακοινώθηκαν 74 νέα κρούσματα και δυο θάνατοι στην Ελλάδα

Εξαιρετικά σημαντικές χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ο Σ. Τσιόδρας τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να παραμείνει, όπως σήμερα, η επιδημία εντός ελέγχου. Εκανε μάλιστα έκκληση σε όσους έρχονται από το εξωτερικό να τηρούν τα μέτρα που έχει επιβάλει η πολιτεία. 

Οπως είπε ο Σ. Τσιόδρας τέσσερις ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί και αυτό συνιστά μια «μικρή νίκη».

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, η κατάσταση μέχρι σήμερα διαμορφώνεται ως εξής:

* 74 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV 2 στη χώρα μας (71 χθες).

* Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 966 (892 χθες). Τα περισσότερα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

* 65 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι (54 χθες).

* Οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 28 (26 χθες).

* Η μέση ηλικία όσων κατέληξαν ήταν τα 73 έτη (73 έτη χθες).

* 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο (42 χθες).

* Έχουν διενεργηθεί 13.477 εξετάσεις για κοροναϊό.

Οπως είπε από την πλευρά του, ο Ν. Χαρδαλιάς, 6.687 πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα και οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς σε όλη τη χώρα. Κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένες από περιοχές που έρχονται με μεγάλο επιδημιολογικό πολλαπλασιαστή ελέγχονται και σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

«Η ατομική ευθύνη του καθενός και ειδικά των ασυμπτωματικών είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, όμως και η ευθύνη του κράτους είναι ξεκάθαρη και την ευθύνη αυτή την έχουμε αναλάβει. Δεν είναι εύκολο να επιτηρήσεις όλες αυτές τις καραντίνες, αλλά όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση σε όλη τη χώρα», τόνισε ο υφυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v