Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιόδρας: 81+20 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Πλάι στα 81 κρούσματα προστέθηκαν επιπλέον 20 σε πλοίο που βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 90 και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Αλλη μια κοινότητα μπαίνει σε καραντίνα.

Τσιόδρας: 81+20 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ανιχνεύθηκαν 81 κρούσματα στην Ελλάδα και επιπλέον 20 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Με τον νέο αυτό απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 1.415 και των νεκρών σε 50.

Από τις ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα, η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

* Καταγράφηκαν σήμερα 101 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 20 σε πλοίο (102 χθες).

* Με αυτά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.415 (1.314 χθες).

* Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.

* 90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (85 χθες).

* Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη (66 έτη και χθες).

* Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 50 (49 χθες).

* Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για ταχύτατη διασπορά του ιού, όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος και τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών προκύπτει από μία επίσημη διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε στο θέμα της μάσκας και δήλωσε ότι οι οδηγίες των ευρωπαϊκών αρχών επισημαίνουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείται από νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και ανθρώπους που φροντίζουν ασθενείς. Επεσήμανε ότι οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Σε ότι αφορά την καταγραφή των θανάτων ξεκαθάρισε ότι είμαστε ανοικτοί σε κριτική γιατί δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Αν υπήρχαν περισσότεροι θα είχαν καταγραφεί στο γενικό σύστημα στα ληξιαρχεία σε πραγματικό χρόνο.

Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα, για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, απαγορεύονται οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων προς τα νησιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v