Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάσκες από εκτυπωτές 3D προσφέρει ο δήμος Πειραιά

Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», ο δήμος στηρίζει τα νοσοκομεία της πόλης.

Μάσκες από εκτυπωτές 3D προσφέρει ο δήμος Πειραιά

Ειδικές μάσκες κατασκευασμένες μέσω εκτυπωτών 3D, θα προσφέρει άμεσα ο δήμος Πειραιά στα νοσοκομεία της πόλης, για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου, που στηρίχθηκε στην προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», προκειμένου να στηρίξει το έργο των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται, πως οι ασπίδες προστασίας προσώπου θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μόλις λάβουν έγκριση από το υπουργείο Υγείας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί με τις προηγμένες τεχνολογίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», σημειώνοντας:

«Η δημιουργία των ασπίδων προστασίας προσώπου από μηδενική βάση είναι μια εξαιρετικά καινοτόμα ενέργεια, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας από Δήμο. Αξιοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες του «Blue Lab» αναδεικνύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες δεν είναι μια αόριστη έννοια, καθώς εφαρμόζονται πλέον στη ζωή μας με δημιουργικό τρόπο. Ο δήμος Πειραιά ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που αποτελούσε στόχο όταν δημιουργήσαμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», τον οποίο και επιτυγχάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το «Blue Lab» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, καθώς είναι το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη. Παρέχει μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v