Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επιχειρήσεις και η ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό

Πώς λειτουργεί το TÜV AUSTRIA CoVid Shield, το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης. Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει για τους καταναλωτές και στις ίδιες τις επιχειρήσεις. Ποιες επιχειρήσεις έχουν ήδη εμπιστευτεί το νέο πρότυπο.

Οι επιχειρήσεις και η ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό

Από μια μεγάλη πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα έως ένα παραδοσιακό μικρό κατάλυμα, από ένα μικρό κατάστημα εστίασης έως μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα εν μέσω συνέχισης της πανδημίας του κορωνοιού, έχει μια βασική προϋπόθεση: την ομαλή λειτουργία υπό οποιεσδήποτέ συνθήκες και την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να κερδηθεί μεταξύ των συναλλασσόμενων.

Κάθε επιχείρηση καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στη νέα καθημερινότητα, αλλά και να αποδείξει ότι έχει αναπτύξει κατάλληλους μηχανισμούς για τον περιορισμό των πιθανοτήτων μετάδοσης της νόσου. Το όφελος διπλό: προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, άρα παροχή υπηρεσιών χωρίς αιφνιδιαστικά εμπόδια και προσέλκυση των καταναλωτών, καθώς οι πολίτες θα ξεπεράσουν τους δισταγμούς που δημιούργησε η νέα συνθήκη με την οποία καλούμαστε να ζήσουμε.

Τη δική της απάντηση δίνει η TÜV AUSTRIA HELLAS, μια εταιρεία με ηγετική διαδρομή στον κλάδο των Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα. Ανέπτυξε και παρουσίασε το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης, που διασφαλίζει τη λήψη μέτρων ενάντια στον κορονωϊό, το TÜV AUSTRIA CoVid Shield.

Στόχος της εταιρείας είναι να σταθεί στο πλευρό της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας, στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, συνεισφέροντας στη συνέχεια του επιχειρείν στη χώρα μας αλλά και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επιχειρήσεις, οι οποίες εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και πιστοποιούνται σύμφωνα με το νέο σχήμα.

Η ελληνική αγορά φαίνεται πως έχει ενθουσιωδώς αγκαλιάσει τη νέα αυτή πιστοποίηση και το TÜV AUSTRIA CoVid Shield είναι το σήμα πιστοποίησης που κυριαρχεί στην περίοδο αυτή.

Ενδεικτικά έχουν πιστοποιηθεί με το νέο σχήμα TÜV AUSTRIA CoVid-Shield:

Από το χώρο του λιανεμπορίου: AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, LIDL, IQOS, κ.α.

Aπό το χώρο της φιλοξενίας, των μεταφορών και της εστίασης τα ξενοδοχεία του Ομίλου Sani/Ikos, στη Χαλκιδική, τα ξενοδοχεία της Atlantica Hotel & Resorts Mare Village & Eleon Grand Resort & Spa, τα ξενοδοχεία Louis Grand Hotel, το 5* Aegialis Hotel & Spa και το εστιατόριο του Nissi, το 5* Marbella Corfu Hotel, το 5* ξενοδοχείο Branco Mykonos, to 5* Euphoria Resort στο Κολυμβάρι Χανίων, το 5* Semeli Hotel στη Μύκονο, το 4* Cactus Beach Hotel & Bungalows στο Ηράκλειο της Κρήτης, το 4* Marelen Hotel στο Καλαμάκι Ζακύνθου, τα Ιαματικά Λουτρά της Λίμνης Βουλιαγμένης, το Ecali Club, το Fame Exclusive Tranfers, το Alpha Limo Tours κ.ά.

Από το χώρο των εκθέσεων και συνεδρίων το Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Metropolitan Expo, η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων FORUM A.E., το «LEGO® Play Factory @The Mall Athens» κ.ά.

Από το χώρο του facility management, εταιρείες διαχείρισης εγκαταστάσεων όπως Manifest-Facility Management Services, ISS Facility Services Hellas, AGT Engineering & Operations Services κ.ά.
αποδεικνύοντας στην πράξη τη σημασία της Πιστοποίησης για την ευρύτερη ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης - που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κουλτούρα της ασφάλειας και της υγείας μιας εταιρείας σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησής της.

Επίσης, η TÜV AUSTRIA HELLAS έχει προχωρήσει σε συνεργασία με τον Τραπεζικό Όμιλο της EUROBANK για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και στους πελάτες της Τράπεζας. Η συνεργασία της εταιρείας με τον Τραπεζικό Όμιλο της EUROBANK αποτελεί φυσική συνέχεια ενός κοινού οράματος για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της διασφάλισης της συνέχειας της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Παράλληλα, η TÜV AUSTRIA HELLAS συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική πρωτοβουλία “Future Loading” της Coca-Cola στην Ελλάδα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και αφορά τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca) με στόχο να σταθούν στο πλευρό τους για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στη νέα πραγματικότητα. Μέσα από αυτή την πρωτοποριακή ενέργεια, προσφέρονται τα κατάλληλα εργαλεία για προσαρμογή στη νέα κανονικότητα, μετάβαση στη βιωσιμότητα και ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σε μικρές επιχειρήσεις.

Το TÜV AUSTRIA CoVid Shield με μια ματιά

Συγκεκριμένα, το TÜV AUSTRIA CoVid Shield, που δίνεται σε τρεις διαβαθμίσεις, επιβεβαιώνει ότι μια επιχείρηση διαθέτει μηχανισμό εφαρμογής των κατάλληλων μέτρων και διαδικασιών για να ενισχύσει την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της επιχειρηματικής συνέχειας. Ισχύει για ένα χρόνο, ενώ σε όλη τη διάρκεια της ισχύος του πραγματοποιούνται ενδιάμεσες επιθεωρήσεις. Η συχνότητα υλοποίησής τους καθορίζεται από το επίπεδο πιστοποίησης (Principal, High, Excellent) που έχει επιλέξει η κάθε επιχείρηση.

Η εφαρμογή του σχήματος πιστοποίησης στην πράξη περιλαμβάνει διαδικασίες διαχείρισης αστοχιών για τη μείωση του κινδύνου της μετάδοσης με την εφαρμογή μηχανισμού απαιτήσεων και κατάλληλων διαδικασιών, εκπαίδευσης του προσωπικού και κατάλληλης υποδομής και εξοπλισμού.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS, απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και ειδικά σε εκείνες που υπάρχει συνάθροιση κοινού κατά τη λειτουργία τους. Μετά από ενδελεχείς ελέγχους, από τους εξειδικευμένους επιθεωρητές της, επιβεβαιώνει ότι λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και εφαρμόζουν τις διαδικασίες - πρακτικές, όπως αποτυπώνονται από τις αρμόδιες αρχές και την επιστημονική κοινότητα για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού.

Για τους πελάτες αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επισκέπτονται, να συναλλάσσονται, να φιλοξενούνται να γευματίζουν σε μια πιστοποιημένη επιχείρηση TÜV AUSTRIA CoVid Shield νοιώθοντας ασφαλείς. Υπάρχει δε και χαρακτηριστική σήμανση, με χρωματική διαφοροποίηση, σε συγκεκριμένα εμφανή σημεία σε κάθε πιστοποιημένη επιχείρηση, δεδομένου ότι το σχήμα διαθέτει τρεις διαβαθμίσεις ανάλογα με τα χρονικά διαστήματα και τη μεθοδολογία που υλοποιούνται οι επιθεωρήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v