Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Εργα εξοικονόμησης ενέργειας σε πέντε σχολεία

Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού σε όλα τα σχολικά κτίρια, με σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα. Αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Εργα εξοικονόμησης ενέργειας σε πέντε σχολεία

Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας 5 σχολικών κτιρίων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 600.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 490.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση για τα έργα παρουσία του Δημάρχου Γ. Κωνσταντέλλου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Πώς θα γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων

Ειδικότερα στον Δήμο ΒΒΒ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα εξής σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Βούλας, 1ο Λύκειο Βούλας, Δημοτικό Διλόφου Βάρης, Δημοτικό Βουλιαγμένης και Λύκειο Βουλιαγμένης. Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού σε όλα τα σχολικά κτίρια, με σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα.

  • Οι παλιοί λέβητες πετρελαίου θα αντικατασταθούν με αντλίες θερμότητας αέρα νερού οι οποίες θα τροφοδοτούν με ζεστό νερό το υφιστάμενο δίκτυο σωμάτων με καλύτερο βαθμό απόδοσης.
  • Τα παλαιά φωτιστικά σώματα που φέρουν λαμπτήρες φθορισμού θα αντικατασταθούν με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED όπου με λιγότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα καλύπτουν τις απαιτήσεις φωτισμού των κτιρίων.
  • Επιπρόσθετα για το φωτισμό θα εγκατασταθούν στις αίθουσες διδασκαλίες και αισθητήρες φωτισμού για την εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και την περαιτέρω εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας θα γίνει και αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων που φέρουν μονούς υαλοπίνακες, με νέα κουφώματα αλουμινένιου πλαισίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.
  • Οι θερμομονωτικές και οπτικές ιδιότητες των νέων κουφωμάτων αλλά και η βελτιωμένη αεροστεγανότητα και ηχομόνωση θα συμβάλλει στη μείωση των απωλειών και στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v