Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο

Αναμένεται υπουργική απόφαση για το εάν θα κλείσει το τμήμα, στο οποίο φοιτά ο μαθητής που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ή εάν θα κλείσει ολόκληρη η σχολική μονάδα. Τι έδειξαν τα τεστ που έγιναν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο

Ένα 24ωρο μετά το άνοιγμα των σχολείων, ένας μαθητής στον Πύργο, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο φοιτά σε Γυμνάσιο του Πύργου.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, βγήκαν αρνητικά.

Το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Πύργου, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στην οποία συμμετείχαν όλοι αρμόδιοι φορείς για να αποφασιστούν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν πως αναμένεται υπουργική απόφαση για το εάν θα κλείσει το τμήμα, στο οποίο φοιτά ο μαθητής που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ή εάν θα κλείσει ολόκληρη η σχολική μονάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο δήμαρχος Πύργου, έχει ζητήσει από τον ΕΟΔΥ, να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο, στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v