Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Είμαστε έτοιμοι για περισσότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού

«Η περίπτωση της Αθήνας είναι πιο δύσκολη λόγω του οικιστικού συμπλέγματος και θέλει πολλή προσοχή», υπογράμμισε. Δεν είναι τώρα στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πέτσας: Είμαστε έτοιμοι για περισσότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Για αχαρτογράφητα νερά έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στον κορωνοϊό. «Μια υπεύθυνη πολιτεία είναι πάντα σε εγρήγορση για να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, αυτό κάνουμε κι εμείς», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Πετσα η Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες σε επίπεδο κρουσμάτων και θανάτων. «Αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα για να μην κινδυνέψει η ανθρώπινη ζωή θα το κάνουμε».

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή την στιγμή η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Αττική που παρουσιάζει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και εξετάζονται καθημερινά τα κρούσματα ακόμα και σε επίπεδο δήμων, με τα επιπλέον μέτρα να είναι στο τραπέζι σε τοπικό επίπεδο, αν χρειαστεί.

«Η περίπτωση της Αθήνας είναι πιο δύσκολη λόγω του οικιστικού συμπλέγματος και θέλει πολλή προσοχή», υπογράμμισε για να προσθέσει ότι το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι. «Αν μας ενδιαφέρει να δούμε πως εξελίσσεται η πανδημία στους ευάλωτους και στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέφερε τίποτα σε έναν ηλικιωμένο η απαγόρευση κυκλοφορίας τις πρώτες πρωινές ώρες».

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους ειδικούς έναν κατάλογο μέτρων και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτά μπορούν να ενεργοποιούνται ώστε να υπάρχει γρήγορη αντίδραση των πολιτών σύμφωνα με τον κ. Πέτσα που υπογράμμισε ότι: «Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί».

«Οι εκτιμήσεις των μοντέλων είναι μέσα στην απουσία μέτρων, που θα περιόριζαν την καμπύλη των κρουσμάτων, εμείς παίρνουμε μέτρα για να τιθασεύσουμε την καμπύλη. Θυμίζω ότι η πρόβλεψη για τον Δεκαπενταύγουστο και τέλος Αυγούστου ήταν ότι θα είχαμε ξεπεράσει τα 500 κρούσματα, κι αυτό δεν συνέβη. Όμως πρέπει να κατεβάσουμε τα κρούσματα κάτω από τα 300 γιατί θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας», ανέφερε.

«Η Ελλάδα είναι 3 φορές κάτω από τον μέσο όρο των κρουσμάτων ανά 1 εκατ. κατοίκους και 4 φορές κάτω από τον μέσο όρο των θανάτων»

Όσο για τη μάσκα τόνισε ότι έχει αποδειχθεί πως είναι ένα σημαντικό εργαλείο κι «Όσο μπορούμε περισσότερο καλό θα ήταν να κάνουμε χρήση». Ενώ ερωτηθείς για την απαγόρευση στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τόνισε ότι δεν είμαστε σε αυτό το σημείο.

Ξεκαθάρισε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά, όταν ερωτήθηκε για το κατά πόσο θα άντεχε η οικονομία ένα δεύτερο lockdown, «δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ οικονομίας και υγείας, αυτό είναι ψευτοδίλλημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v