Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδυναμία νοσηλείας Covid-19 στο Κρατικό Νίκαιας

Δεν έγιναν δεκτές παραιτήσεις επικεφαλής τμημάτων κορωνοϊού. Υποστελέχωση και ελλείψεις υποδομών, πανελλαδικές απεργίες υγειονομικών. Οι αλχημείες καταρρίπτονται, λέει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αδυναμία νοσηλείας Covid-19 στο Κρατικό Νίκαιας

Η αδυναμία της μονάδας Covid-19 του νοσοκομείου της Νίκαιας να δεχθεί πλέον κρούσματα κορωνοϊού λόγω υποστελέχωσης και ελλείψεων σε υποδομές, πιέζει τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και την υπεύθυνη της Πτέρυγας Covid-19 που ενδέχεται να οδεύουν προς παραίτηση.

Οπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, με ανάρτησή του στο twitter για τη διακοπή της νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών κορονωϊού.

Στο tweet σημειώνei ότι η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας «δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.».

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«ΕΚΤΑΚΤΟ 22/9

Η ΓΣ ιατρών νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα #COVID19.

Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID.».

«Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας», δήλωσε κατά την ενημέρωση της εξέλιξης της νόσου, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πανελλαδικές απεργίες

Σημειώνεται πως με απόφαση της ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου απεργούν πανελλαδικά όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προανήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15 Οκτωβρίου.

Οι διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου, είναι: Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια. Επαρκή χρηματοδότηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ένταξη στα ΒΑΕ. Μονιμοποίηση των εκτάκτων. Αύξηση στους μισθούς.

Αιτήματα κοινά με την ΟΕΝΓΕ.

Ξανθός: Οι «αλχημείες των αριθμών» καταρρίπτονται

"Η επίσημη καταγγελία των γιατρών για την αδυναμία ενός μεγάλου τριτοβάθμιου Νοσοκομείου του Λεκανοπεδίου όπως της Νίκαιας, να νοσηλεύσει περιστατικά covid-19, αποδεικνύει πως οι «αλχημείες των αριθμών» εύκολα καταρρίπτονται. Όση επικοινωνιακή υπεροπλία και αν διαθέτει η κυβέρνηση. Είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος και άρχισε ήδη να καταρρέει το αφήγημα των «χιλιάδων προσλήψεων» και της «θωράκισης» του ΕΣΥ. Οι αντοχές της δημόσιας περίθαλψης και των ανθρώπων της εξαντλούνται".

Τα παραπάνω αναφέρει με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, για τη διακοπή νοσηλείας κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο Νίκαιας.

"Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, απαιτείται η μέγιστη δυνατή «ένεση» ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μόνιμου και επικουρικού, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Ειδικά στα νοσοκομεία «πυλώνες» του ΕΣΥ που διαχειρίζονται καθημερινά, πέραν της πανδημίας, και χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή νοσήματα. Το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του", σημειώνει.

"Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του και, με μέτρα έκτακτης ανάγκης, να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, καλύπτοντας αξιόπιστα τις ανάγκες υγείας των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v