Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενταση σε διαμαρτυρία νοσοκομειακών στο υπουργείο

Νοσοκομειακοί που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που έχει σχηματιστεί στο σημείο και να προσεγγίσουν το υπουργείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η ένταση. Τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ενταση σε διαμαρτυρία νοσοκομειακών στο υπουργείο

Με ένταση αστυνομικών και διαδηλωτών ξεκίνησε η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα ΜΑΤ αρνήθηκαν να κλείσει ο δρόμος για να γίνει η συγκέντρωση όπως ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ και ακολούθησε μικρή συμπλοκή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νοσοκομειακοί  που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που έχει σχηματιστεί στο σημείο και να προσεγγίσουν το υπουργείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η ένταση.

Στο έδαφος βρίσκεται πιθανότατα τραυματισμένος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μετέδωσε πριν από λίγο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ .

Η σημερινή διαμαρτυρία επικεντρώνεται στους επικουρικούς και όσους προσλήφθηκαν με δίμηνες συμβάσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες της υγείας.

Παραμένουν έξω από το υπουργείο Υγείας συμβασιούχοι σε δομές υγείας και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία, με αίτημα παράταση των συμβάσεων και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

Συμβασιούχοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει την κινητοποίησή τους, συγκεντρώθηκαν νωρίς έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. - 10 π.μ., ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό. Προκλήθηκε ένταση, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 300-400 συμβασιούχοι παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, «βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται), εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας».

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση «χειροκροτεί» τους ήρωες με χημικά και δακρυγόνα

"Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν χειροκροτεί από τα μπαλκόνια τους εργαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία", αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Τους «χειροκροτεί» με κλομπ στο δρόμο εφαρμόζοντας τον αντιδημοκρατικό νόμο για τις διαδηλώσεις που πρόσφατα ψήφισε ενισχύοντας την εργαλειοθήκη του δόγματος «τρόμος και πάταξη».

Τους «χειροκροτεί» με χημικά και δακρυγόνα αναδεικνύοντας τα ψέματα της κυβέρνησης για τις δήθεν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών στις δημόσιες δομές υγείας.

Οι ήρωες στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν δημοκρατικά τα αιτήματα και τις αγωνίες τους και τα ΜΑΤ του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη τους το κατέστησαν σαφές σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στα διαγγέλματα του κυρίου Μητσοτάκη διαλύονται με κρότο στην καθημερινότητα των πολιτών που βιώνουν έναν άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατικό κατήφορο, στα σχολεία, την καθημερινότητα, την εργασία, τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Δεν αρκούν τα διαγγέλματα για την αντιμετώπιση της κρίσης ούτε η «άριστη» επικοινωνιακή πολιτική εικονικής πραγματικότητας της ΝΔ, που διαψεύδεται κάθε στιγμή από την πραγματική ζωή και τα πραγματικά προβλήματα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v