Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο στις Σέρρες

Στα 19 αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη μονάδα, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς. Πώς «μπήκε» ο κορωνοϊός στον χώρο του γηροκομείου.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο στις Σέρρες

Έξι νέα κρούσματα διαγνώστηκαν στο Γηροκομείο των Σερρών, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει πλέον στα 19.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο διευθυντής του γηροκομείου Κώστας Καραμούτσος εξήγησε ότι έχει ειδοποιηθεί από χθες το ΕΚΑΒ και γίνεται σταδιακή μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς.

Όσον αφορά στο πώς «μπήκε» ο κορωνοϊός στον χώρο, είπε πως διαγνώστηκαν έξι εργαζόμενοι ασυμπτωματικοί, σε προγραμματισμένο έλεγχο που τους έγινε.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, μία εξ αυτών είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

«Βάσει πρωτοκόλλου, γίνονται τεστ όταν οι εργαζόμενοι γυρνούν από άδεια, αλλά και τυχαία προληπτικά», εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για αβάσταχτο οικονομικό βάρος για τη διενέργεια του τεστ.

Αυτό που τόνισε ο Κ. Καραμούτσος είναι ότι στον χώρο λαμβάνονταν όλα τα μέτρα, «προσπαθούσαμε να κάνουμε μία διαχείριση του ρίσκου, όμως η μάσκα και τα προστατευτικά έχουν αποτελεσματικότητα όταν τη φορά το σύνολο του πληθυσμού» και εξήγησε το ρίσκο για τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να φορέσουν μάσκα και την έκθεσή τους, παρά το ότι οι εργαζόμενοι φορούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v