Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: Τρεις προτάσεις για τα μέσα μεταφοράς

Τα περισσότερα τεστ αυξάνουν τον αριθμό των αναγνωρισμένων κρουσμάτων, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Εστίες κορονοϊού είναι και οι συγκοινωνίες είπε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αλάρμ για 2.500 ημερήσιες μολύνσεις.

Covid-19: Τρεις προτάσεις για τα μέσα μεταφοράς

Aν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και δεν εφαρμοστούν σωστά, υπάρχει κίνδυνος να ξεπεράσουμε τα 2.000 με 2.500 κρούσματα στα τέλη Νοεμβρίου.

Τα παραπάνω τόνισε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ είπε ότι 

Πρόσθεσε ότι ναι μεν τα περισσότερα τεστ αυξάνουν τον αριθμό των αναγνωρισμένων κρουσμάτων, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Η κα Λινού είπε ότι εστίες κορονοϊού είναι και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρέπει:

  1. Να ενισχυθούν ώστε να διεξάγονται περισσότερα τα δρομολόγια
  2. Πρότεινε με ένα είδος συμβάσεων για να χρησιμοποιηθούν και τα τουριστικά λεωφορεία
  3. Επιπλέον να μπουν στην μάχη και τα ταξί με ένα είδος κουπονιού που θα δίνεται στους πολίτες

Όσον αφορά στο σύστημα υγείας, είπε ότι απλές κλίνες πάντα μας περίσσευαν και αν πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των θετικών, και ειδικά όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τότε μπορεί να μην μας φτάνουν οι ΜΕΘ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Λινού είπε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα πριν το lockdown που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα να χρησιμοποιηθούν, όπως περισσότερα τεστ, ειδικά στα σχολεία, αλλά και όπου είναι δυνατόν και βοηθάει και το κλίμα της χώρας μας το μάθημα σε ανοιχτούς χώρους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Πρώτο Πρόγραμμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v