Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοσηλεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για ανασφάλιστους

Η κυβέρνηση εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ, αναφέρει ανακοίνωση του υπ. Υγείας. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νοσηλεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια για ανασφάλιστους

Με διάταξη νόμου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Κάτι ανάλογο «ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018, δεν είχε εφαρμοστεί.

Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Έγκλημα η μη διακομιδή ανασφάλιστων σε ιδιωτικές ΜΕΘ

«Η σημερινή οδηγία για τη μη διακομιδή ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε ιδιωτικές ΜΕΘ συνιστά έγκλημα και πρέπει να ανακληθεί άμεσα», τονίζει σε on camera δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η ΝΔ έρχεται να καταργήσει το δικαίωμα των ανασφάλιστων στην υγειονομική κάλυψη που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει και καλεί για άλλη μια φορά την κυβέρνηση «να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ».

«Οι ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v