Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο Λάρισας: Αντέχουμε μισή εφημερία ακόμα

Χθες οι 8 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασαν. Σήμερα όμως οι 7 έχουν καλυφθεί και μένει μόνο μία. Δραματικές εκκλήσεις των γιατρών για κινητοποίηση.

Οριακή κατάσταση στο νοσοκομείο Λάρισας: Αντέχουμε μισή εφημερία ακόμα

Το στοίχημα είναι να αντέξει το σύστημα υγείας της χώρας, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν καθημερινά μάχη με τον χρόνο, την αύξηση των περιστατικών αλλά τον φόβο να μη νοσήσουν και οι ίδιοι. Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας έχει αρχίσει να δυσκολεύει πολύ. 

Όπως εξηγεί στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας, το νοσοκομείο δεν αντέχει άλλο, γιατί μεγάλο κομμάτι γιατρών και νοσηλευτών βγαίνει θετικό. Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται, τίθενται και οι επαφές τους σε καραντίνα. 

«Ίσως και αυτή την ύστατη στιγμή υπάρχει χρόνος μέσω της επίταξης του ιδιωτικού τομέα, όχι με αγοραίους όρους, άλλα με όρους επίταξης, και τα ιδιωτικά εργαστήρια να μπουν όλοι στη μάχη του κορωνοϊού, γιατί η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει τις επόμενες μέρες», τονίζει ο Αθανάσιος Αθανασιάδης, παθολόγος, αντιπρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας.

Η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας είναι στα όριά της.  Χθες οι 8 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασαν. Σήμερα όμως οι 7 έχουν καλυφθεί και μένει μόνο μία. Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, αντέχουν ακόμη για μισή εφημερία

Στις 10 διακομιδές, οι 9 είναι Covid, εξηγεί ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. «Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες της Θεσσαλίας και ειδικά της Λάρισας, να τηρούν τα μέτρα και να βγαίνουν αν και εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και μόνο», προσθέτει.

Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής τμήματος επειγόντων νοσοκομείου Λάρισας. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση αλλά παρ' όλα αυτά χθες δημιουργήσαμε 8 κλίνες ΜΕΘ Covid, κλείνοντας όλες τις κανονικές κλίνες ΜΕΘ, 20 στο σύνολο, και αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα τα 19 από τα 20 κρεβάτια, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v