Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτόματα τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Το ραντεβού θα κλείνεται αυτόματα και ο πολίτης θα ενημερώνεται με βάση τα στοιχεία που έχει δηλώσει στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, σύμφωνα με τον υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτόματα τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Αυτόματα θα κλείνεται το ραντεβού για εμβολιασμό, όταν εγκριθούν, διανεμηθούν και φτάσουν στην Ελλάδα τα εμβόλια κατά την Covid-19 υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Οπως δηλώνει «ο σχεδιασμός μας είναι ο προγραμματισμός του ραντεβού από μεριάς του πολίτη για να μπορέσει να κάνει το εμβόλιο να είναι όσο πιο απλός γίνεται. Ετσι, προφανώς θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού όσο και τηλεφωνικό κέντρο για εκείνους που δεν έχουν εξοικείωση με ψηφιακά συστήματα. Ωστόσο, προσανατολιζόμαστε και σε ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο– κανάλι για τον πολίτη. Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή περίπου 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει– το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και e-mail για αυτό, με βάση τα στοιχεία που θα έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του στο σύστημα. Με αυτά τα πολλαπλά κανάλια εκτιμούμε πως θα είμαστε σε θέση να διευκολύνουμε σημαντικά τη διαχείριση μιας ιδιαίτερα απαιτητικής διαδικασίας εθνικής σημασίας».

Το ερώτημα είναι πόσοι έχουν εγγραφεί, και με τα σωστά στοιχεία, στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης το οποίο στην ουσία επεκτάθηκε τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, είχε αναφερθεί προ ημερών σε τρεις τρόπους οργάνωσης του εμβολιασμού: με τηλεφωνικό κέντρο, πλατφόρμα και sms.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v