Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελική παρέμβαση για το κορωνο-πάρτι στο γραφείο του Δημήτρη Βερβεσού

Σύμφωνα με την εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας η υπόθεση θα διερευνηθεί ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Παραίτηση του Προέδρου του ΔΣΑ ζητά ο Ν. Αγαπηνός.

Εισαγγελική παρέμβαση για το κορωνο-πάρτι στο γραφείο του Δημήτρη Βερβεσού

Την διενέργεια ποινική έρευνας μετά την δημοσιοποίηση της εορταστικής συγκέντρωσης στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά την δημοσιοποίηση βίντεο όπου έχει καταγραφεί πάρτι γενεθλίων του κ. Βερβεσού στο γραφείο του στον Δικηγορικό Σύλλογο, στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν τουλάχιστον δέκα πρόσωπα χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας από την μετάδοση του κορονοϊού. Στα επίμαχα βίντεο, που ανήρτησαν στις σελίδες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στην γιορτή, μόνο ο εορτάζων φαίνεται να φορά διαρκώς την μάσκα.

Σύμφωνα με την εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας η υπόθεση θα διερευνηθεί ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας ο κ. Βερβεσός δήλωσε:

«Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω».

Ν. Αγαπηνός: Ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη

Σκληρή κριτική άσκησε στον πρόεδρο του ΔΣΑ ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, γνωστός δικηγόρος των Αθηνών που διοικεί τη δικηγορική εταιρία Αγαπηνος και Συνεργάτες.

Με δήλωσή του καλεί τον κ. Βερβεσό να παραιτηθεί τονίζοντας ότι «ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη».

Η δήλωση Αγαπηνού:

«1. Τα πρόσφατα γεγονότα όπως εξετέθησαν από τον Τύπο και ιδίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την σύναξη στο κτίριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μετά τσιγάρων, ποτών και χορών εκθέτουν ανεπανόρθωτα την εικόνα των Ελλήνων Δικηγόρων στην κοινωνία και αντιτίθενται ευθέως στον θεσμικό σκοπό για τον οποίο υφίστανται οι υποφαινόμενοι ανεξαρτήτως πανδημίας.

2. Επισημαίνω δε ότι για κάποιους από εμάς τους Δικηγόρους που αφιερώσαμε τη ζωη μας σε αυτή την επιστήμη οι εν λόγω συμπεριφορές προκαλούν ντροπή και για λογαριασμό όσων δεν την συναισθάνονται.

3. Επειδή δε για κάποιους από εμάς οι εν λόγω χώροι και αυτά που αντιπροσωπεύουν παραμένουν ιεροί, ανάληψη ευθύνης άνευ παραιτήσεως είναι ενέργεια κενή και άνανδρη.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v