Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς έγκριση η προβολή οπτικής σύνθεσης στην πρόσοψη της Βουλής

Πώε βλέπει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων για την προβολή οπτικού υλικού στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, την ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η «εύλογη απορία».

Χωρίς έγκριση η προβολή οπτικής σύνθεσης στην πρόσοψη της Βουλής

«Το κτίριο της Βουλής, εκτός από σύμβολο της δημοκρατίας, αποτελεί επίσης κηρυγμένο νεότερο μνημείο» και «πριν από τέτοιες παρεμβάσεις στην πρόσοψή του, είναι αναγκαίο να δίνει την έγκρισή του το ΥΠΠΟΑ», επισημαίνει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων σχετικά με την προβολή οπτικής σύνθεσης στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής την ημέρα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

Σημειώνοντας ότι το θέμα εισήχθη δύο φορές στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) χωρίς να συζητηθεί και πως «δεν εκδόθηκε σχετική απόφαση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του ΥΠΠΟΑ, όπως αποδεικνύεται από τη Διαύγεια, ούτε από κάποια άλλη αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΠΟΑ», εκφράζει την «εύλογη απορία» του «εάν ακολουθήθηκε η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Αρχαιολογικού Νόμου, και εάν η εν λόγω προβολή είχε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v