Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ανάρτηση Βερβεσού για το κορωνο-πάρτι στον ΔΣΑ

«Αναγνώρισα το σφάλμα... επιχειρείται ευθεία στοχοποίησή μου», τονίζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Αρνητικά όλα τα τεστ των συμμετεχόντων, απολυμάνθηκε με δαπάνες του ίδιου ο χώρος.

Νέα ανάρτηση Βερβεσού για το κορωνο-πάρτι στον ΔΣΑ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα των γενεθλίων του την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του στον ΔΣΑ, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας, σε σημερινή ανάρτησή του στα social media αναφέρει:

«Αναφορικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο γραφείο μου στις 20.11.2020, οφείλω να ενημερώσω τους συναδέλφους μου αναλυτικά για τα παρακάτω:

1) Από την πρώτη στιγμή ΔΗΜΟΣΙΑ, όπως γνωρίζετε, αναγνώρισα το σφάλμα που έγινε και την ευθύνη που μου αναλογεί τόσο έναντι του δικηγορικού σώματος όσο και έναντι της κοινωνίας (επισυνάπτεται η σχετική δήλωση).

2) Επειδή η αναγνώριση ευθύνης δεν πρέπει να είναι μόνο ρηματική αλλά πρέπει να είναι και έμπρακτη:

α) Ήδη από την Κυριακή της 22/11/2020 το πρωί με επιστολή μου προς τον κατά νόμο αρμόδιο Πρόεδρο του Πειθαρχικού Τμήματος, προ πάσης εντολής διενέργειας ποινικής προκαταρτικής εξέτασης, ζήτησα την πειθαρχική διερεύνηση του συμβάντος, όπερ και εγένετο άμεσα στις 23/11/2020.

β) Τέθηκα στη διάθεση της Δικαιοσύνης με δημόσια δήλωσή μου το ίδιο απόγευμα, δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι ο νόμος ισχύει έναντι όλων χωρίς καμία εξαίρεση.

γ) Τη Δευτέρα 23/11/2020, συγκάλεσα σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ για τις 25/11/2020, προκειμένου να συζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο το θέμα.

δ) Τη Δευτέρα 23/11/2020, όλοι οι παρευρισκόμενοι συγγενείς και συνεργάτες υπεβλήθησαν σε έλεγχο διάγνωσης για τον κορωνοϊό Covid-19 και τα αποτελέσματα όλων είναι αρνητικά.

3) Περαιτέρω, τη Δευτέρα 23/11/2020, ο χώρος του γραφείου του ΔΣΑ απολυμάνθηκε από συνεργείο με δαπάνες μου. Σημειώνω ότι όλοι οι χώροι του Συλλόγου για λόγους πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων και των συναδέλφων απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4) Μετά ταύτα, η συνεχιζόμενη απηνής δημόσια διαπόμπευσή μου από ορισμένους κύκλους για τέταρτη συνεχή μέρα είναι προφανές ότι υπερβαίνει τα όρια της συνήθους προβολής του θέματος και της έντονης κριτικής σε δημόσια πρόσωπα και παραβιάζει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τρίτων, μη δημοσίων και δη στενών συγγενικών μου προσώπων.

5) Δεν καταλείπεται πλέον καμία αμφιβολία σε κάθε καλόπιστο τρίτο ότι, με αφορμή το εν λόγω δυσάρεστο περιστατικό, επιχειρείται ευθεία στοχοποίησή μου προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιδιώξεων.

Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είμαι παρών και θα συνεχίσω το έργο μου και ιδίως στην πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη σημερινή συγκυρία, στην κατεύθυνση επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων του κλάδου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v