Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frontex: Σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα

Μόνο τον Οκτώβριο καταγράφηκαν περίπου 1.050 διελεύσεις και η αντίστοιχη μείωση συγκριτικά με το Σεπτέμβριο ανέρχεται στο 25%.

Frontex: Σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα

Τη ραγδαία πτώση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία της Frontex για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2020.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν περί τις 17.000 παράνομες διελεύσεις, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να είναι μειωμένος κατά 74% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μόνο τον Οκτώβριο καταγράφηκαν περίπου 1.050 διελεύσεις και η αντίστοιχη μείωση συγκριτικά με το Σεπτέμβριο ανέρχεται στο 25%. Μάλιστα, οι περισσότερες απ' αυτές έγιναν στο έδαφος και όχι στη θάλασσα και προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Τουρκία και καταγράφονται στις πύλες της Ανατολικής Μεσογείου - μεταξύ των οποίων ασφαλώς και η Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι την ίδια περίοδο (Ιανουάριος-Οκτώβριος) εντοπίζεται σημαντική αύξηση των ροών στην Κεντρική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ μειωμένες είναι οι ροές εκτός από την Ανατολική και στη Δυτική Μεσόγειο. Η μείωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των συνολικών ροών στην Ευρώπη κατά 21%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v