Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Ανησυχούν οι μολύνσεις σε Πιερία-Ξάνθη

Στο νοσοκομείο της Ξάνθης, που δέχεται αφόρητη πίεση 60 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid σε τρεις κλινικές, ενώ από τις κλίνες ΜΕΘ, υπάρχουν 4 διαθέσιμες. Δεκάδες κάτοικοι της Πιερίας έσπευσαν για rapid test.

Κορωνοϊός: Ανησυχούν οι μολύνσεις σε Πιερία-Ξάνθη

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρμόδιες αρχές, ώστε να αποτυπωθεί η πραγματική επιδημιολογική εικόνα στις κόκκινες περιοχές.

Ο φακός της ΕΡΤ3 βρέθηκε σε Πιερία και Ξάνθη, όπου τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλούς αριθμούς, αν και υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Δεκάδες κάτοικοι της Πιερίας έσπευσαν για rapid test σε διερχόμενα αυτοκίνητα (drive through) που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με τη συνδρομή του Δήμου Κατερίνης, στον χώρο της εμποροπανηγύρεως.

Συνολικά εξετάστηκαν 90 άτομα, και, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο κάτοικοι βρέθηκαν θετικοί.

Στο νοσοκομείο της πόλης, 75 άτομα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid και άλλοι 10 είναι διασωληνωμένοι σε κλίνες ΜΕΘ. Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο Κατερίνης δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, χωρίς πάντως οι γιατροί να μπορούν να μιλούν για ύφεση.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο της Ξάνθης, που δέχεται αφόρητη πίεση.

60 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid σε τρεις κλινικές, ενώ από τις κλίνες ΜΕΘ, υπάρχουν 4 διαθέσιμες.

Μόνο τις τελευταίες 4 μέρες, είχαμε 91 θετικές διαγνώσεις. Δήμος και ΕΟΔΥ δίνουν έμφαση στη διενέργεια περισσότερων rapid test, ώστε να αποτυπωθεί μία πιο πλήρης επιδημιολογική εικόνα.

O ΕΟΔΥ διενέργησε Rapid Test στις Δομες Υγείας και στις Δομές ηλικιωμένων. Στόχος είναι, τις επόμενες μέρες να γίνουν πολλά τεστ στα χωριά των δήμων Τοπείρου, Αβδήρων και του Δήμου Μύκης, στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v