Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση έγκρισης του εμβολίου της AstraZeneca έλαβε ο ΕΜΑ

Αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αναμένονται ανακοινώσεις από την ευρωπαϊκή αρχή στις 29 Ιανουαρίου.

Αίτηση έγκρισης του εμβολίου της AstraZeneca έλαβε ο ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19.

Το σκεύασμα έχει ήδη πάρει το πράσινο φως και χορηγείται στη Μεγάλη Βρετανία.

Οπως έκανε γνωστό η EMA, το αίτημα θα εξεταστεί με επιταχυνόμενες διαδικασίες. Η απόφαση μπορεί να εκδοθεί έως τις 29 Ιανουαρίου, σε ειδική συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι η έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου είναι κρίσιμη καθώς, αφενός, δεν απαιτεί τις ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης αυτού των Pfizer/BioNTech (-70 βαθμοί Κελσίου) και αφετέρου, μπορούν να παραδοθούν γρήγορα πολύ μεγάλες ποσότητες. 

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις. Ειδικότερα η Στέλλα Κυριακίδου αναφέρει ότι «η αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο #COVID19 από την AstraZeneca προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σήμερα είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε πιο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Θα ακολουθήσει ταχεία αξιολόγηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v