Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσκεψη στο υπ. Υγείας για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν διαπιστωθεί 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, ωστόσο δύο εξ αυτών είναι «ορφανά». Ποιοι μετέχουν στη σύσκεψη.

Σύσκεψη στο υπ. Υγείας για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Συναγερμό έχουν σημάνει τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Για το θέμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει συγκαλέσει, το μεσημέρι της Παρασκευής, σύσκεψη με ειδικούς επιστήμονες.

Η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης, με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η παρουσία μεταλλαγμένων στελεχών του ιού και στη χώρα μας έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν διαπιστωθεί 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, ωστόσο δύο εξ αυτών είναι «ορφανά», δηλαδή τα άτομα ούτε είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό ούτε είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν ταξιδέψει. Ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι μπορεί να υπάρχει διασπορά της μετάλλαξης στην κοινότητα. Τα δύο «ορφανά» μεταλλαγμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, σε περιοχή του δήμου Αθηναίων και στην Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v