Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ανακρίτρια σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγνάδης συνελήφθη χτες με εισαγγελική εντολή και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή.

Στην ανακρίτρια σήμερα ο Δ. Λιγνάδης

Στα χέρια της δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον μία πολύκροτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, που είδε το φως της δημοσιότητας μετά τη χιονοστοιβάδα καταγγελιών και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Λίγο πριν τις 10πμ την Κυριακή ο Δ. Λιγνάδης οδηγήθηκε στην ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο δικηγόρος του δεν προχώρησε σε δηλώσεις ωστόσο έδωσε το πρώτο στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής, καθώς τόνισε ότι ο πελάτης του ότι θα αρνηθεί τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα «ο κ. Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη».

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα, θα πρέπει εντός πενθημέρου από την έκδοση να έχει απολογηθεί και να έχει αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Έτσι, μετά την απολογία του, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κατηγοριών που βαρύνουν τον καλλιτέχνη αν θα κριθεί προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ο Λιγνάδης συνελήφθη χτες με εισαγγελική εντολή και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή.

Χτες, παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πηγή: ΕΡΤ, Σκάϊ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v