Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτακτη σύσκεψη των Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό

Η αποψινή συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της πρωινής έκτασης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και προπομπό της αυριανής σύσκεψης των επιδημιολόγων και των ανακοινώσεων που θα κάνει ο υπουργός Υγείας.

Εκτακτη σύσκεψη των Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η ασφυκτική πίεση που παρατηρείται στις δομές Υγείας - κυρίως της Αττικής - επιβάλλουν την ανάγκη αξιολόγησης των δεδομένων και λήψης νέων μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοχεία του ΕΟΔΥ, παρατηρείται αύξηση 50% στον εβδομαδιαίο αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Η μέσος αριθμός την τελευταία εβδομάδα, είναι 1.702 κρούσματα. Είναι αυξημένος κατά 33,17% σε σχέση με εκείνον της προηγούμενης εβδομάδας (1.278 κρούσματα) και κατά 50% σε σύγκριση με της προ-προηγούμενης (1.133 κρούσματα).

Η αποψινή συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της πρωινής έκτασης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και προπομπό της αυριανής σύσκεψης των επιδημιολόγων και των ανακοινώσεων που θα κάνει λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας. Στην πρωινή σύσκεψη συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα. Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση. Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v