Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rapid test στο Πεδίον του Αρεως την Κυριακή

Θα γίνονται από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2:30 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής.

Rapid test στο Πεδίον του Αρεως την Κυριακή

Η διενέργεια δειγματοληπτικών Rapid Test από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) του ΙΣΑ και της Περιφέρειας συνεχίζεται και την Κυριακή 7 Μαρτίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί  στο Πεδίον του Άρεως (είσοδος πάρκου στην  συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφόρου Αλεξάνδρας 9).

Η δειγματοληψία των Rapid Test θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2:30 μ.μ. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την υλοποίηση των test αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο στις 12:30 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο οι Κινητές Ομάδες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν 190 δειγματοληπτικά τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Τη δράση συντόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Λ. Κοσμόπουλος, ενώ το σημείο επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίδεται σε εθνικό επίπεδο και δίπλα στον πολίτη. Συμβάλλουμε έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, με στοχευμένα προληπτικά μέτρα για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Η θωράκιση της δημόσιας υγείας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Για το λόγο αυτό υλοποιούμε καθημερινά δειγματοληπτικά τεστ, τα οποία συμβάλλουν στον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων και στην ανακοπή της αλυσίδας της μεταδοτικότητας του ιού».

Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ), το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να διενεργήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο σύνολο των Διοικητικών Δομών της Περιφέρειας Αττικής, Κοινωνικές Δομές αλλά και Μονάδες που φιλοξενούν ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε μία προσπάθεια καταγραφής ενός μεγάλου αριθμού εξετασθέντων πολιτών και προσδιορισμού των πιθανών κόκκινων περιοχών στην Αττική.

Να σημειωθεί πως στη διαδικασία αυτή, εκτός από τα Rapid Test προβλέπεται και δυνατότητα ελέγχων με μοριακή τεχνική προς επιβεβαίωση, πιθανών θετικών κρουσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v