Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ματαιώθηκε το σχέδιο μεταφοράς ασθενών με Covid-19 στην Χαλκίδα

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου τόνισε πως το σχέδιο διακομιδής υπήρχε, αλλά δεν θα υλοποιηθεί, ούτε πρόκειται να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι.

Ματαιώθηκε το σχέδιο μεταφοράς ασθενών με Covid-19 στην Χαλκίδα

Αλλάζει ο σχεδιασμός διακομιδής ασθενών με CoViD-19 από νοσοκομεία της Αττικής στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Η χθεσινή εφημερία ήταν μεν πιεστική, με 145 εισαγωγές στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Λεκανοπεδίου (165 προχθές), αλλά δεν προέκυψε ανάγκη διαμόρφωσης νέων θέσεων νοσηλείας.

Μιλώντας στο Iatronet, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου τόνισε πως το σχέδιο διακομιδής υπήρχε, αλλά δεν θα υλοποιηθεί, ούτε πρόκειται να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη είχε η εφημερία του νοσοκομείου "Λαϊκό", η οποία εξελίχθηκε ομαλά.

Με έγγραφό της, που παρατίθεται πιο κάτω, η επιτροπή διαχείρισης του υπουργείου Υγείας είχε ζητήσει από το νοσοκομείο Χαλκίδας να υποδείξει (μέχρι σήμερα) 30 νοσηλευόμενους non CoViD ασθενείς, οι οποίοι μπορούν να διακομιστούν ("διακομίσημοι" είναι η έκφραση που χρησιμοποιείται).

Οι εν λόγω ασθενείς επρόκειτο να διακομιστούν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Αθήνας, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις τους από ασθενείς με CoViD-19 που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας νοσηλεύονται 36 περιστατικά CoViD-19 στις κλινικές και 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ που έχει δυναμικότητα 12 κλινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v