Εφημερία-τρόμος στο «Αττικόν», ράντζα παντού

Η ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτη, ενώ ράντζα υπάρχουν σε πολλούς από τους διαδρόμους του νοσοκομείου.

Εφημερία-τρόμος στο «Αττικόν», ράντζα παντού

Ασύλληπτες εικόνες περιγράφουν όσοι βρίσκονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής. Τα περιστατικά Covid-19 είναι περισσότερα από ποτέ και είναι δύσκολο να διατηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ φορέων του ιού και μη. Δεκάδες διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας και -σύμφωνα με πληροφορίες- ο αριθμός τους είχε φτάσει χθες τους 23.

Για πρώτη φορά, έπειτα από πολύ καιρό, οι εισαγωγές ασθενών με Covid αγγίζουν τις 200 στο Λεκανοπέδιο (172 προχθές). Στη προχθεσινή εφημερία του «Γ. Γεννηματάς», έγιναν 58 εισαγωγές, ενώ στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν», οι εισαγωγές έφτασαν τις 73.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος επισκέφθηκε το πρωί το «Αττικόν» και μεταφέρει ένα πολεμικό κλίμα. «Υπάρχουν ράντζα παντού. Γέμισαν τα πάντα και αναζητείται χώρος να εισαχθούν ασθενείς που περιμένουν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, έχουν ήδη γεμίσει 5 κλινικές: μία 28 κλινών και τέσσερις των 33 κλινών, καθώς και η μονάδα βραχείας νοσηλείας, με 18 ασθενείς.

Ανησυχία προκαλεί η αναφορά του πως, σε τέσσερις κλινικές του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται γενικά περιστατικά, έχουν βρεθεί αρκετοί ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό. Για να καλυφθούν οι ανάγκες -αναφέρει-, έχουν χωριστεί στα τρία οι θάλαμοι της ίδιας κλινικής: σε άλλους νοσηλεύονται θετικά περιστατικά, σε άλλους ύποπτα και σε άλλους γενικά περιστατικά. «Όποιος ασθενής μπαίνει στην εφημερία για άλλη αιτία, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να κολλήσει τον ιό», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι προσελεύσεις ασθενών για εξέταση κορωνοϊού ξεπέρασαν στην εφημερία τους 235.

Στο «Αττικόν», νοσηλεύονται περίπου 200 ασθενείς με Covid-19 εκτός ΜΕΘ. Στις ΜΕΘ, νοσηλεύονται 40 ασθενείς και υπάρχουν τρεις κενές θέσεις, ενώ η γενική ΜΕΘ είναι γεμάτη.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v