Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νέο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας χρησιμοποιεί Microsoft Cloud και κάνει τις συναλλαγές πιο εύκολες από ποτέ

Η Ελληνική Τράπεζα αξιοποιεί το Microsoft Azure κάνοντας τις τραπεζικές συναλλαγές πιο εύκολες από ποτέ.

Το νέο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας χρησιμοποιεί Microsoft Cloud και κάνει τις συναλλαγές πιο εύκολες από ποτέ

Σε συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας της με τη Μicrosoft σε τομείς ψηφιακού μετασχηματισμού, η Ελληνική Τράπεζα επανασχεδίασε την πλατφόρμα των εναλλακτικών καναλιών της σε cloud native αρχιτεκτονική, αξιοποιώντας τα οφέλη του Microsoft Azure.

Τι κάνει το καινούριο Mobile App να ξεχωρίζει;

  • Η προσθήκη του  Hellenic Bank Contact Pay, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να αποστείλει ή να λάβει χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού του που έχουν λογαριασμό στην Ελληνική Τράπεζα. 
  • Η χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών για τη σύνδεση στον λογαριασμό χωρίς την εισαγωγή κωδικών, αλλά με το δαχτυλικό αποτύπωμα ή την αναγνώριση προσώπου του χρήστη. Παράλληλα, η ταυτοποίηση γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. 
  • Δυνατότητα πρόσβασης στους λογαριασμούς του χρήστη, στις κάρτες και στις συναλλαγές του, ενώ με μερικά απλά βήματα μπορεί να μεταφέρει χρήματα, να πραγματοποιήσει τις πληρωμές που επιθυμεί και να εξοφλήσει λογαριασμούς κοινής ωφελείας.  
  • Δυνατότητα προσωποποιημένων ειδοποιήσεων ώστε ο χρήστης να έχει άμεσο έλεγχο των λογαριασμών του.

Το ανανεωμένο Hellenic Bank Mobile App, το οποίο έχει υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο Microsoft Cloud, υπόσχεται να κάνει τις καθημερινές συναλλαγές με το κινητό τόσο απλές όσο η αποστολή ενός μηνύματος.

Η τεχνολογική επιλογή του Microsoft Azure ως πλατφόρμα έγινε με γνώμονα τα εξής προτερήματα:

  • Επιτάχυνση των καινοτομιών και γρήγορη διάθεση στην αγορά: Καθιστώντας δυνατή τη self-service πρόσβαση σε πόρους μέσω Azure DevOps και πρακτικές όπως η Συνεχής Παράδοση και Ολοκλήρωση (Continuous Delivery and Integration), οι προγραμματιστές μπορούν να υλοποιούν και να προσθέτουν καινούργια χαρακτηριστικά, επιπλέον λειτουργικότητα, μέσω των νέων εκδόσεων της εφαρμογής στο παραγωγικό περιβάλλον πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από ποτέ.
  • Αξιοπιστία: Η συνολική προσέγγιση υλοποίησης του Mobile App αξιοποιεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα του cloud, όπως υψηλή διαθεσιμότητα, δυναμική κλιμάκωση, ανθεκτικότητα, επεκτασιμότητα αλλά κυρίως απελευθέρωση από επιπλέον λειτουργικά κόστη.
  • Ασφάλεια: Οι ομάδες DevOps και Security της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν πλέον να αυτοματοποιήσουν τους ελέγχους ασφαλείας, να εκμεταλλευτούν την έξυπνη ανίχνευση απειλών και προστασία σε πραγματικό χρόνο, μέσω της εγγενούς λειτουργικότητας που προσφέρουν τα Azure Services.

Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό των ψηφιακών καναλιών της με αντίστοιχη προσέγγιση και πρακτικές στο Microsoft Cloud.

Παρουσίαση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v