Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Συναγερμός με 41 κρούσματα στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Η διασπορά προέκυψε από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα, σύμφωνα με τη διοίκηση. Λουκέτα στις πόρτες. Αντίδραση του σωματείου.

Κορωνοϊός: Συναγερμός με 41 κρούσματα στο νοσοκομείο Ηρακλείου

Σε συνοδούς ασθενών οφείλονται τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και στο προσωπικό, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 41, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν σε γιατρούς, 6 σε νοσηλευτές, 19 σε ασθενείς και 11 σε συνοδούς στην παθολογική κλινική, στην κλινική παθολογικής ογκολογίας και στη νευρολογική κλινική. Από τους 11 υγειονομικούς του νοσοκομείου, οι 9 είναι εμβολιασμένοι. Στο ΠΑΓΝΗ έχει σημάνει συναγερμός για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Σε όλες τις περιπτώσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, «η διασπορά προέκυψε, σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά».

Όπως επισημαίνεται, «η συνεχής παρουσία επισκεπτών, η μη τήρηση των οδηγιών που είχαν δοθεί από τον πρόεδρο της ΕΝΛ Διαμαντή Κοφτερίδη και τη Διοίκηση για συνεχή rapid tests, παρά τους ελέγχους, είχε ως αποτέλεσμα την κατάσταση αυτή».

«Καθημερινά και παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου», τονίζει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και υπογραμμίζει:

«Είναι αυτονόητο ότι ήδη οι ασθενείς όλοι βρίσκονται στην Κλινική Αντιμετώπισης Κορωνοϊού (Μ.Α.Κ.) από την Παθολογική και Παθολογική Ογκολογία, ενώ όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από την ΕΝΛ. Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και ότι θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου».

Λουκέτα και αντιδράσεις

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η διοίκηση του νοσοκομείου έκλεισε με λουκέτα αρκετές από τις πόρτες, προκειμένου να αντιμετωπίσει την είσοδο επισκεπτών και συνοδών.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΜΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«… Ας ενημερώσει κάποιος τη διοίκηση ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επισκέπτεται το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας για αναψυχή, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ανάγκη, πόσο μάλλον όταν είναι κοινό μυστικό ότι ζητείται από τους συγγενείς νοσηλευόμενων ασθενών να παραμείνουν στο νοσοκομείο σε 24ωρη βάση ως συνοδοί, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελάχιστο σε σχέση με τον όγκο των ασθενών που νοσηλεύονται».

Το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, από την πλευρά του, κάνει λόγο για πολιτική εκπτώσεων στα προληπτικά μέτρα και διεκδικεί μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό ανά 15νθήμερο και τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν από την εισαγωγή τους καθώς και στους συνοδούς τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v