Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι φωτογραφίες των εκτελεστών από βίντεο ντοκουμέντο

Υπάρχει οπτικό υλικό 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης όπου φαίνονται οι δύο δράστες, χωρίς να είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά τους. Φαίνεται καθαρά το σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να αφαιρέσουν τη ζωή του.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι φωτογραφίες των εκτελεστών από βίντεο ντοκουμέντο

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη διαφυγή των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ δόθηκαν στη δημοσιότητα όπως καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Το υλικό εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης.

Υπάρχει οπτικό υλικό 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης όπου φαίνονται οι δύο δράστες, χωρίς βέβαια να είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά τους, αλλά φαίνεται καθαρά το παλιό μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να αφαιρέσουν τη ζωή του Γιώργου Καραϊβάζ τόσο αποτρόπαια είπε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρ. Αστυνομικών Ν/Α Αττικής. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η υπόθεση ίσως κρύβει κάτι πολύ βαρύ. Το ατού μας αυτή στιγμή είναι οι μάρτυρες, αλλά εξετάζουμε υλικό από πολλές μέρες πριν, είπε.

Όπως είπε εξετάζεται αν υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, όπως και το κατά πόσο διέφυγαν με το σκούτερ ή το έκρυψαν κάπου εκεί κοντά και διέφυγαν με κάποιο ημιφορτηγό.

«Ψάχνουμε το σκούτερ, κάπου εκεί κοντά σε αποθήκη ή γκαράζ ενώ εξετάζουμε υλικό από κάμερες μέρες πριν» είπε και εξήγησε ότι οι δράστες μπορεί να τον παρακολουθούσαν μέρες πριν και να είχαν πάει ξανά στο σημείο, αλλά να μη τους δόθηκε η ευκαιρία να πυροβολήσουν. Όπως είπε το τελευταίο διάστημα ο Καραϊβάζ πάρκαρε έξω από το σπίτι του διότι ο γιος του είχε το αυτοκίνητό του

Επίσης είπε ότι είναι περίεργο γιατί προχώρησαν εκείνη τη στιγμή στην εκτέλεση ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. «Αυτό δείχνει ότι κάτι τους πίεζε, πήραν την εντολή να κινηθούν γρήγορα, ήθελαν να κλείσουν γρήγορα το στόμα του Γιώργου, κάτι τους πίεζε χρονικά» είπε.

Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από το δρομολόγιο που έκανε από και προς την εργασία του.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που είχε γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος. Προς το παρόν το κίνητρο των δολοφόνων παραμένει άγνωστο, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου.

Η βαλλιστική εξέταση πάντως έδειξε ότι το όπλο του εγκλήματος δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι τον Γιώργο Καραϊβάζ προκειμένου να είναι σίγουροι για το θάνατό του. Συνολικά δέχτηκε 10 σφαίρες από πυροβόλο όπλο, 6 στο θώρακα, 2 στο λαιμό και μία στην παλάμη, κάτι που δείχνει ότι προσπάθησε να προστατευτεί, όπως λένε, ενώ δεχόταν τις σφαίρες.

Τέσσερις είναι οι βασικοί μάρτυρες, που είδαν τη σκηνή του εγκλήματος. Πρόκειται για υπαλλήλους του δήμου που βρίσκονταν μόλις 10 μέτρα από το σημείο και περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά των δραστών.

Η περιγραφή των δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, o δολοφόνος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, φορούσε χακί μπουφάν με κουκούλα, μαύρα ρούχα, μαύρη χειρουργική μάσκα, και γυαλιά ηλίου, αδύνατος και μετρίου αναστήματος. Ο οδηγός της μηχανής, φορούσε  σκουρόχρωμα ρούχα και κράνος.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς γι’ αυτό εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα. Στη σκηνή του εγκλήματος, βρέθηκαν 13 κάλυκες από 9αρι πιστόλι.

Ταυτόχρονα μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, προκειμένου να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση.

Χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Χρυσοχοΐδη και του ζήτησε την γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας.

“Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία.  Ο υπουργός με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές” είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα συλλυπητήρια προς τους οικείους του έστειλαν όλα τα κόμματα, τη βαθιά της θλίψη εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ και ζήτησε τη διαλεύκανση του εγκλήματος, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v