Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Το άλλοτε προβληματικό παιδί των τραπεζών άντλησε 1,4 δισ.

Η ΑΜΚ της Πειραιώς είναι ένα σημείο καμπής για το βάθεμα, τη διεύρυνση και την ενίσχυση της ελληνικής αγοράς κεφαλαίου, τόνισε στους Financial Times ο Αλέξης Πατέλης.

FT: Το άλλοτε προβληματικό παιδί των τραπεζών άντλησε 1,4 δισ.

To άλλοτε προβληματικό παιδί του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος άντλησε κεφάλαια €1,4 δισ. με τη συμμετοχή της BlackRock και του κρατικού επενδυτικού Ταμείου της Νορβηγίας, επισημαίνουν οι Financial Times για την ΑΜΚ της Πειραιώς.

Mε την άντληση κεφαλαίων η Πειραιώς σκοπεύει να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από το 45% της περσινής χρονιάς σε λιγότερο από 10% τους επόμενους 12 μήνες και στο 3% ως το τέλος του 2024.

«Η Πειραιώς δρομολογεί μια από τις μεγαλύτερες εκκαθαρίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουμε δει μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών» δήλωσε ο Μεχμέτ Σεβίμ, τραπεζικός αναλυτής στη JP Morgan Chase.«Είναι σίγουρα κάτι φιλόδοξο, αλλά έχουμε δει από πρόσφατες συναλλαγές από άλλες ελληνικές τράπεζες ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικές τιτλοποιήσεις και πιστεύουμε ότι αν η εκτέλεση είναι σωστή, το σχέδιο θα ανοίξει αναμφίβολα ένα νέο κεφάλαιο για την Πειραιώς» πρόσθεσε.

«Ποιοτικά θεσμικά ονόματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν επενδύσει στη χώρα εδώ και καιρό. Eίναι ένα σημείο καμπής για το βάθεμα, τη διεύρυνση και την ενίσχυση της ελληνικής αγοράς κεφαλαίου» τόνισε στους Financial Times ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Ο Χρήστος Μεγάλου, CEO της Πειραίως, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι «η αύξηση κεφαλαίου θα βοηθήσει την τράπεζα να επιτύχει την εξυγίανση του ισολογισμού της και να στηρίξει την ελληνική οικονομία καθώς ανακάμπτει από την πανδημία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v