Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορική πρόκριση Τσιτσιπά στον τελικό του Ρολαν Γκαρός

Ο Ελληνας πρωταθλητής θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της Κυριακής με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αναρριχήθηκε στο νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την επικράτηση επί του Αλ. Ζβέρεφ.

Ιστορική πρόκριση Τσιτσιπά στον τελικό του Ρολαν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Ελληνας τενίστας που θα παίξει στον τελικό του ιστορικού τουρνουά τένις Ρολαν Γκαρός.

Ο Ελληνας πρωταθλητής πέρασε στον τελικό του Ρολαν Γκαρός, επικρατώντας στον ημιτελικό σε ένα ματς - θρίλερ του γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 3-2 σετ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς για να μάθει τον αντίπαλό του στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής.

Ο Ελληνας τενίστας θα παίξει στον τελικό της Κυριακής (13/6) με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros, με 3-1 σετ επί του θρύλου της χωμάτινης επιφάνειας και κάτοχο 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, Ράφα Ναδάλ.

Η πρόκριση του Τσιτσιπά στον τελικό τον ανεβάζει μία θέση στη παγκόσμια κατάταξη, καθώς βρίσκεται πλέον για πρώτη φορά στη καριέρα του στο νο 4.

Αυτή η νίκη για εμένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα, τόνισε μετά τη λήξη του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τονίζοντας συγκινημένος ότι ήταν όνειρο ζωής να παίξει στο Ρολαν Γκαρός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v